r
Nosalty Logó

Tejszínes fehérboros feketekagyló

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Tejszínes fehérboros feketekagyló
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 884 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1768 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 75 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3815.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    270 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    1259 mg
  • Nátrium
    1754 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    603.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    666 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    72 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    373 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    298 micro
  • Kolin:
    411 mg
  • Retinol - A vitamin:
    566 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1201 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1254 micro
Összesen 884 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.4 g

Zsír

  • Összesen
    92.3 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    537 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7631.2 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    540 mg
  • Kálcium
    491 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    460 mg
  • Foszfor
    2518 mg
  • Nátrium
    3508 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    41 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1207.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1332 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    144 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    746 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    596 micro
  • Kolin:
    822 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2402 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2507 micro
Összesen 1768 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először is friss kagylóval dolgozunk. Feldolgozás előtt vegyük meg, mert ha csak egy éjszakát is áll a hűtőben, hajlamosak kinyílni, akkor pedig ki kell őket dobni.
  2. Az összes kagylót a mosogatóba tesszük, és folyó hideg víz alatt tisztára mossuk, a középen kilógó kis szakállkákat eltávolítjuk. Amelyik akár egy kicsit is kinyílt, kidobjuk.
  3. A hagymát és fokhagymát finomra aprítjuk. A vajat egy nagyobb fazékban vagy serpenyőben megolvasztjuk, a hagymát és a fokhagymát rátesszük. A petrezselyemből kiveszünk pár szálat, a többit összekötjük és a vajra tesszük, 2-3 percig kisebb lángon kevergetjük. Mehet rá az összes kagyló és a bor.
  4. A fazekat lefedjük, és kb. 3 percig főzzük a kagylókat, amíg ki nem nyílnak. Nem kevergetjük, csak rázogatjuk esetleg. Közben a maradék petrezselymet finomra aprítjuk, majd ha a 3 perc letelt és a kagylók kinyíltak, ráöntjük a tejszínt, és a rászórjuk a petrezselymet.
  5. Még egyszer megrázzuk, elzárjuk a gázt. A ki nem nyílt kagylókat kidobjuk, és azonnal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 33563
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 11.

Ajánló

Szórhatunk rá pirított kenyérmorzsát, tálalhatjuk baguettel, én belga sült krumplival kínáltam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A belga kagyló elkészítésének van vagy ezer módja. Ez egy egyszerű, gyors klasszikus. Bővebb sztori a blogon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?