r
Nosalty Logó

Tejfölös süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TraRita
Tejfölös süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1575 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6296 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 288 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.2 g

Zsír

  • Összesen
    82.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    841.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    315 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    189.2 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    705 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    669 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    416 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 1575 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    80.6 g

Zsír

  • Összesen
    331.4 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3365.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    1261 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    260 mg
  • Foszfor
    1124 mg
  • Nátrium
    521 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    756.9 g
  • Cukor
    350 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    543.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2819 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    325 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2675 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1665 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    345 micro
Összesen 6296 kcal
  • 5% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 288 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A pudingot felfőzzük a tejben, amibe a cukrot is beletesszük, majd hagyjuk hűlni.
  2. Összeállítjuk a tésztát annyi tejföllel, hogy könnyen nyújtható legyen, majd kettéosztjuk.
  3. Kinyújtjuk az egyik lapot, papírral bélelt tepsibe tesszük.
  4. A kihűlt pudinghoz hozzákeverjük a fél liter tejfölt és a vaníliás cukrot. Ezt a masszát ráöntjük a tésztára.
  5. Bevonjuk a másik kinyújtott tésztával, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 742
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 117
  • Össznézettség: 113587
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tejfölös süti
TraRita 118 recept

Egy kedves ismerősöm által készítettem el a sütit. Ő epres pudingot használt, nekem vaníliás volt itthon. Ez az a fajta édesség, amit sokféleképpen lehet variálni, hisz a pudingporok rengeteg ízben kaphatók.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!