r
Nosalty Logó

Tavaszi zsenge zöldborsóleves vajgaluskával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Tavaszi zsenge zöldborsóleves vajgaluskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 330 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 1319 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 49 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    591.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    611 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    232 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    1883 micro
  • β-karotin
    5566 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3923 micro
Összesen 330 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.2 g

Zsír

  • Összesen
    49 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2095.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    946 mg
  • Nátrium
    349 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.7 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    2365 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2446 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    305 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    928 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    593 micro
  • Kolin:
    326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    279 micro
  • α-karotin
    7532 micro
  • β-karotin
    22264 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    15693 micro
Összesen 1319 kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    77 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    277 micro
  • β-karotin
    818 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    577 micro
Összesen 49 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Elkészítés

A leveshez

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk.
  2. Kevés zsiradékon puhára pároljuk a vöröshagymát, és hozzáadjuk felkockázott zöldségeket és a zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk, és félpuhára pároljuk, majd hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet.
  3. Liszttel meghintjük, és kicsit átpirítjuk. Vízzel felöntve készre főzzük.
  4. Amikor a zöldségek már teljesen megpuhultak, a galuskatésztát összeállítjuk, és nokedliszaggató segítségével a levesbe szaggatjuk. Pár perc alatt el is készül.
  • Elkészítettem: 34 alkalommal
  • Receptkönyvben: 383
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 147
  • Össznézettség: 112160
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavaszi zsenge zöldborsóleves vajgaluskával
A kis gasztronauta 142 recept

Ez a leves tavasszal a legfinomabb! A zsenge sárgarépából, petrezselyemgyökérből és a mézédes zöldborsóból a legjobb elkészíteni, de ha nem tudunk addig várni, akkor kevés cukrot adjunk a párolódó zöldségek alá.

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek