r
Nosalty Logó

Tavaszi rakottas

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Judit69
Tavaszi rakottas
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 645 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2572 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 142 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    272 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1572.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    611 mg
  • Nátrium
    401 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    830 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    357 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    1862 micro
  • β-karotin
    5440 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2317 micro
Összesen 645 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    186.7 g

Zsír

  • Összesen
    154.7 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1087 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6291.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    1672 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    356 mg
  • Foszfor
    2443 mg
  • Nátrium
    1603 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1252.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3318 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    397 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    1429 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    54 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    461 micro
  • Kolin:
    872 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1195 micro
  • α-karotin
    7448 micro
  • β-karotin
    21760 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    9269 micro
Összesen 2572 kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    88 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    411 micro
  • β-karotin
    1200 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    511 micro
Összesen 142 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A répát felkarikázzuk, és a kelbimbóval együtt kevés vajon megpároljuk.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kissé felverjük, sózzuk, borsozzuk, és a keményítővel simára keverjük.
  3. A csirkehúst megforgatjuk a masszában, és egy serpenyőben kevés olívaolajon mindkét oldalát pár percig elősütjük.
  4. Egy tűzálló tálat kivajazunk, megszórjuk morzsával, és elrendezzük benne a húst.
  5. A tejszínt elkeverjük a tojássárgákkal, ízesítjük fokhagymával, szerecsendióval, petrezselyemzölddel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A felét ráöntjük a húsra, erre halmozzuk a párolt zöldségeket.
  6. Végül a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és a maradék tejszínt is rácsurgatjuk. Előmelegített 180 fokos sütőben kb. 30-35 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1681
  • Tegnapi nézettség: 26
  • 7 napos nézettség: 2094
  • Össznézettség: 167814
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tavaszi rakottas
Judit69 176 recept

Egy igazi vitaminbombát készítettem: csőben sült bimbóskel, sárgarépás csirkemellel. A kelbimbó vitaminokban és ásványi anyagokban igen gazdag, magas rosttartalmának köszönhetően serkenti az emésztést, ráadásul vízhajtó hatású, és káliumban is bővelkedik. Mi nagyon szeretjük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!