r
Nosalty Logó

Szivárvány muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fonott Kalács
Szivárvány muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 865 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 6920 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 334 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.5 g
  • Cukor
    115 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    262 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 865 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.9 g

Zsír

  • Összesen
    228 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    654 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3533.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1089 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    1257 mg
  • Nátrium
    923 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1172 g
  • Cukor
    920 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    498 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2099 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1296 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    786 micro
Összesen 6920 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 334 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Előmelegítjük a sütőt.
  2. A tojásokat habosra verjük, hozzáadjuk az olvasztott margarint, és tovább keverjük. Kis idő után beleöntjük a kristálycukrot, a lisztet, a sütőport és a tejet is. (Egyéb hozzávalókat jobb nem beletenni, mert a vajkrém miatt, így is nagyon ízes lesz, nem kell a tésztának is tömény édesnek lennie.)
  3. A muffin formába tesszük a papírkosárkákat, és háromnegyedig töltjük őket a tésztával, majd betesszük őket sülni a sütőbe kb. 15 percre.
  4. Közben elkészítjük a vajkrémet (ez már tuti recept, és végre hófehér is lesz!). Az olvasztott vajat felverjük a legnagyobb fokozaton, legalább 10-15 percig keverjük, ez kicsit unalmas lesz, de így érjük el a kívánt fehérséget. Hozzáadjuk a tejfölt, és még 10-15 percig maxon keverjük. Közben gondosan átszitáljuk a porcukrot, és fokozatosan hozzáadjuk a vajhoz. Előbb-utóbb a kotyvalék kezd besűrűsödni és kifehéredni, az íze is isteni lesz. Ha a krém nem elég sűrű, adjunk hozzá még porcukrot, esetleg tejfölt, de vajat semmiképp!
  5. Ha a muffinok megsültek, kivesszük őket, és konyharuhán hagyjuk kihűlni (amíg meleg, tilos díszíteni!).
  6. Kb. 1:3 arányban szétosztjuk a vajkrémet, és a nagyobbik felébe kék ételfestéket csepegtetünk, közben folyamatosan keverjük egy villával, míg meg nem kapjuk az ég színét. Csínján bánjunk a festékkel, mert egészségtelen, és az íze sem a legjobb.
  7. Ha a muffinok kihűltek, vegyünk elő egy kenőkést, és óvatosan kenjük meg krémmel a tetejüket. Amennyire lehet, legyen egyenletes és sima felületű. Várjuk pár perceg, hogy a krém nagyjából megszilárduljon. A fehér krémet kiskanállal kanalazzuk rá, két oldalra két kis felhőt, de ne túl messze egymástól, mert a szivárvány össze fog esni, és szétfolyik az egész. A csíkos gumicukorból vágjunk le egy csíkot (5-6 cm), és nyomjuk bele a két végét a két fehér felhőbe.
  8. Tálalás előtt pihentessük pár órát, hogy a vajkrém megszilárduljon, és ne szóljunk a kicsiknek, hogy hova rejtettük, mert le fogják lopkodni róla a gumicukrot (az öcsém is ezt tette).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 10549
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 24.

Ajánló

Tejjel, mézzel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szivárvány muffin
Fonott Kalács 77 recept

Egy ismerősöm linkelt be egy képet Facebookon, hogy ilyet süssek. Nagyon megtetszett, rögtön le is mentettem a képet, és elkezdtem kutatni a csíkos gumicukor után. Egész Monort végigjártam, míg végül az 1 Euró boltban találtam meg a feltekerten csomagolt extra hosszú cukorkát, és azonnal megvettem kettőt is belőle. Otthon a neten vajkrém recepteket kerestem, mivel a cápás muffiné nem sikerült túl jól, mert nem lett fehér, hanem sárga maradt, és a kék festéktől is csak zöldeskék lett. Ez tenger esetén nem is olyan nagy baj, de ha eget akarok a muffinomra, akkor már gáz. Egy amerikai cukrászoldalon találtam végül egy receptet, ami egész jól hangzott, de mikor elkezdtem csinálni, végül nem tettem bele a fele alapanyagot, amit írt, mert féltem, hogy elrontom. És végül nem bántam meg, mert ez a vajkrém lett maga a tökély. A felhőt először tejszínhabbal akartam csinálni, de az sajna akármilyen szépnek képzeltem, nem jött össze, túl puha és folyékony, nem tartja meg a szivárványt, úgyhogy végül az is vajkrémből készült. Az eredmény csúcs volt, először nem is mertünk enni belőle, aztán pár nap múlva, mikor már csak egy maradt a tálcán, de azon se volt gumicukor, az öcsém bejelentette, hogy ő lopta el. Tehát csak óvatosan! 

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek