r
Nosalty Logó

Szárzeller-krémleves almával és pirított dióval

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Szárzeller-krémleves almával és pirított dióval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 300 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 1199 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 55 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    478.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 300 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    94.5 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1148.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    302 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    446 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1915 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    545 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    505 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    462 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    584 micro
Összesen 1199 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    52.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 55 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A levesbetéthez

  • 5 dkg dió (száraz serpenyőben pirított, durvára vágott)
  • 1 db alma (szeletelt, vaj és cukor keverékén sütött)

Elkészítés

A leveshez

  1. A zöldségeket megmossuk, és feldaraboljuk.
  2. Olívaolaj és vaj keverékén kevés kristálycukrot karamellizálunk, és hozzáadva a zöldségeket kicsit átpirítjuk, vigyázva, hogy ne kapjon színt.
  3. Sózzuk, borsozzuk és vízzel felöntve puhára pároljuk a zöldségeket, majd botmixerrel pürésítjük. Ha nagyon sima állagú krémlevest szeretnénk elérni, akkor ennél a fázisnál szitán szűrjük át.
  4. Visszatéve a tűzre összeforraljuk és elzárjuk alatta lángot.
  5. Legírozzuk: a tojássárgáját összekeverjük a tejszínnel és a leves kb felét vékony sugárba a legírhez adjuk, majd miután alaposan elkevertük, az egészet visszaöntjük a leveshez. Forralni ekkor már nem szabad!
  6. Vajdarabkákat morzsolunk a tetejére, hogy ne bőrösödjön meg a levesünk teteje és a levesbetétekkel tálaljuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 164
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 21
  • Össznézettség: 21668
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szárzeller-krémleves almával és pirított dióval
A kis gasztronauta 142 recept

Egy nagyon finom lélekmelengető leves hidegebb napokra, és nem utolsósorban tele vitaminnal. :)

Hozzávalók

A leveshez

A levesbetéthez

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek