r
Nosalty Logó

Szaftos pecsenye szalonnával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nosalty
Szaftos pecsenye szalonnával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 306 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1527 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 158 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    501.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 306 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    116.4 g

Zsír

  • Összesen
    93.1 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2506.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    147 mg
  • Foszfor
    1218 mg
  • Nátrium
    895 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    491 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    301 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    291 micro
Összesen 1527 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 158 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kiklopfolt karajszeleteket mindkét oldalukon sózzuk-borsozzuk, majd mindegyiknek az egyik oldalát belisztezzük.
  2. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A lisztes felükkel lefelé ráhelyezzük a hússzeleteket, nagyjából 2 percet sütjük, majd megfordítva ugyanennyit pirítjuk a másik oldalukat is. A serpenyőből kivéve hőálló tálba tesszük őket.
  3. A hússütésből visszamaradt zsiradékra dobjuk a felkockázott szalonnát, majd amikor már teljesen kiüvegesedett, hozzádobjuk a finomra aprított vöröshagymát is. Pár percet együtt pirítjuk, majd hozzáadjuk a köményt és a fűszerpaprikát, végül felöntjük az alaplével, és összeforraljuk.
  4. A hagymás-szalonnás szaftot a sülthús-szeletek tetejére kanalazzuk. Hozzáadunk egy feldarabolt paprikát, valamint a fokhagymagerezdeket, és alufóliával lefedjük. 170°C-ra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük.
  5. A sütési idő leteltével a húsokat kiszedjük egy tányérra, a visszamaradt szaftot pedig fokhagymástul-paprikástul egy magasabb peremű edénybe öntjük. Botturmixszal simára turmixoljuk, majd egy nagyobb szitán átszűrjük.
  6. A hússzeleteket a szafttal alaposan meglocsolva, rizzsel vagy burgonyával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 271
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 18287
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a szaftos pecsenye tökéletes bizonyítéka annak, hogy egyszerű alapanyagokból is nagyszerű ízeket lehet elővarázsolni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek