r
Nosalty Logó

Sült paprika paradicsommal és articsókával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Sült paprika paradicsommal és articsókával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 974 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 42 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    664.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    231 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    70 micro
  • β-karotin
    1230 micro
  • β-crypt
    234 micro
  • Likopin
    6450 micro
  • Lut-zea
    1001 micro
Összesen 242 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    50.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2657.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    371 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    515 mg
  • Foszfor
    874 mg
  • Nátrium
    866 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    1218.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    463 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    925 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    166 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    582 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    279 micro
  • β-karotin
    4919 micro
  • β-crypt
    938 micro
  • Likopin
    25802 micro
  • Lut-zea
    4002 micro
Összesen 974 kcal
  • 2% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    1124 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 42 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott paprikákat félbevágjuk, a csumáját eltávolítjuk, majd egy tepsibe helyezzük úgy, hogy a héjas fele nézzen felfelé.
  2. 190 fokon kb. 15-20 percig grillezzük, amíg a paprika megsül. A paprikát hagyjuk kihűlni, majd a héját lehúzzuk róla (ha a meleg paprikát egy zacskóba tesszük, és 5-10 percig benne hagyjuk, akkor utána sokkal könnyebb lehúzni a héját).
  3. Egy nagy tálba az összes vékony csíkra vágott alapanyagot beletesszük.Beleszórjuk a kapribogyót, majd meghintjük a pirított fenyőmaggal.
  4. Meglocsoljuk olívaolajjal, balzsamecettel, citromlével, sózzuk, borsozzuk, majd jól összedolgozzuk. Tálalás előtt legalább 1 órát legyen hűtőben, úgy az ízek jobban összeérnek.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 35217
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 04.

Receptkategóriák

Ez egy szicíliai stílusú saláta, amit sült csirkéhez készítettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek