r
Nosalty Logó

Sült kókusztejpuding

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Sült kókusztejpuding
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 525 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 3150 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 200 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    501.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    240 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.2 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 525 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.7 g

Zsír

  • Összesen
    238.3 g
  • Telített zsírsav
    197 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3009.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    327 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    491 mg
  • Foszfor
    1440 mg
  • Nátrium
    621 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    234.9 g
  • Cukor
    191 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    987.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    388 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    796 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1217 micro
Összesen 3150 kcal
  • 4% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 200 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karamellhez a narancs héjából zöldséghámozóval vékony csíkokat vágunk. Egy vastagabb falú lábosban alacsony-közepes lángon karamellizálni kezdjük a kókuszcukrot a narancshéjjal együtt. Eltarthat néhány percig, amíg a cukor olvadni kezd, legyünk türelmesek. Ügyeljünk rá, hogy ne égjen meg.
  2. Amikor a cukor elkezd olvadni, folyamatosan kevergessük, majd mikor egy nyúlós, ragacsos masszát kapunk, óvatosan öntsük hozzá a vizet. Ekkor a karamell darabokba áll össze, de ne ijedjünk meg, ez teljesen normális, alacsony tűzön kevergessük tovább, amíg teljesen fel nem olvad.
  3. Közben a kókusztejet a tojásokkal, a nyírfacukorral és a vaníliakivonattal kézi habverővel egyneműre keverjük, és félretesszük. A sütőt előmelegítjük 170 fokra.
  4. A narancshéjat eltávolítjuk a karamellből, majd a karamellt egy sütésálló edénybe öntjük és az edény alján és oldalán elterítjük. Az edénybe öntjük a kókusztejes keveréket is, és a sütőbe tesszük.
  5. 170 fokon 90-120 percig sütjük. Akkor jó, ha a teteje kissé megbarnult, de a közepe még remegős. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1660
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 28.

Receptkategóriák

Nagyon régóta szerettem volna “reform” karamellt készíteni, és most elsőre sikerült is kókuszcukorból. Így refom verzióban tudtam elkészíteni a férjem egyik kedvenc gyerekkori édességét. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?