r
Nosalty Logó

Spenótos mascarponéval töltött palacsinta-cannelloni

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Spenótos mascarponéval töltött palacsinta-cannelloni
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír

palacsinta

töltelék

paradicsomszósz

összeállítás

Összesen 451 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír

palacsinta

töltelék

paradicsomszósz

összeállítás

Összesen 4070 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír

palacsinta

töltelék

paradicsomszósz

összeállítás

Összesen 160 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1008.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    105.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    667 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4632 micro
  • Lut-zea
    1255 micro
Összesen 451 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.8 g

Zsír

  • Összesen
    222.3 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    587 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9079.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    2894 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    1909 mg
  • Nátrium
    3749 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    338.9 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    948.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1264 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    118 micro
  • K vitamin:
    712 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    442 micro
  • Kolin:
    420 mg
  • Retinol - A vitamin:
    761 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6001 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    41685 micro
  • Lut-zea
    11293 micro
Összesen 4070 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    357.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    236 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1642 micro
  • Lut-zea
    445 micro
Összesen 160 Kcal

Hozzávalók

palacsinta

töltelék

paradicsomszósz

összeállítás

Elkészítés

palacsinta

  1. A palacsinta összetevőit (a vaj kivételével) csomómentesre keverjük.
  2. Egy palacsintasütő serpenyőt kikenünk vajjal, és kisütjük a palacsintákat. Ha van otthon maradék palacsinta, az is tökéletes hozzá.

töltelék

  1. A finomra vágott vöröshagymát és a lereszelt fokhagymát a vajon üvegesre pároljuk, majd hozzádobjuk a bébispenótot.
  2. Hozzáadjuk az újhagymát, a citromhéjat, a citromlevet, a parmezánt, valamint a mascarponét is, és az egészet összekeverjük.
  3. Sózzuk-borsozzuk ízlés szerint, ha pedig túl hígnak találjuk a töltetléket, 1-2 evőkanál liszttel besűrítjük.

paradicsomszósz

  1. Egy kis lábosba öntjük a passzírozott paradicsomot és az olívaolajat. Sózzuk-borsozzuk, és hozzáadjuk a frissen felaprított zöldfűszereket.
  2. Pár percet főzzük, majd hozzákeverjük a mascarponét.

összeállítás

  1. A palacsintákat megkenjük a töltelékkel és feltekerjük. Egy hőálló sütőforma alját bekenjük pár kanál paradicsomszósszal. Erre fektetjük a palacsinták felét.
  2. A palacsinták tetejét megkenjük a paradicsomszósz felével. Erre jön a mozzarella, majd a megtöltött palacsinták másik fele, melyeket az első rétegre merőlegesen fektetünk (így lesz szép felvágva a "mintája").
  3. A tetejét megkenjük a szósz maradékával, majd megszórjuk reszelt parmezánnal. 175°C-ra előmelegített sütőbe tesszük 25 percre, majd melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 160
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 7567
  • Feltöltés dátuma: 2018. május 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy újabb kiadós palacsintás fogást hoztunk nektek, amely ezúttal a cannelloni-ízvilágot idézi meg. Vigyázat, mert nagyon kiadós fogás, gyorsan jól lakunk belőle! 

Hozzávalók

palacsinta

töltelék

paradicsomszósz

összeállítás

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek