r
Nosalty Logó

Spenótos kétsajtos rakott padlizsán

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Spenótos kétsajtos rakott padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 215 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1293 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 98 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    988.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    473 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    97 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1184 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    6948 micro
  • Lut-zea
    2251 micro
Összesen 215 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    64.1 g

Zsír

  • Összesen
    91.4 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5928.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    1593 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    1168 mg
  • Nátrium
    2840 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    998 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1049 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    583 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    378 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    455 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7105 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    41685 micro
  • Lut-zea
    13503 micro
Összesen 1293 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    451.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    541 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3172 micro
  • Lut-zea
    1028 micro
Összesen 98 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt vékony, nagyjából félcentis karikákra szeleteljük, alaposan megsózzuk, majd félretesszük, hogy levet eresszen. Közben elkészítjük a többi réteget.
  2. Egy kis lábosban felhevítünk három evőkanál olívaolajat, és üvegesre pároljuk rajta a felaprított hagymát. Felöntjük a passzírozott paradicsommal, sózzuk-borsozzuk, hozzáadjuk az oregánót és a bazsalikomot, majd 5 perc alatt készre főzzük.
  3. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, majd megpirítjuk rajta a finomra aprított fokhagymát. Rádobjuk a lemosott-lecsepegtetett spenótot, sózzuk-borsozzuk, és egy-két perc alatt megpároljuk.
  4. A padlizsánszeletekről konyhai törlőkendővel leitatjuk a nedvességet. Serpenyőben egy kanál olajat hevítünk, és több adagban megpirítjuk a karikák mindkét oldalát úgy, hogy kényelmesen elférjenek a szeletek.
  5. Kivajazunk egy kisebb hőálló tálat, és elkezdjük a rétegezést. Alulra jön egy sor padlizsánszelet, ezekre egy-egy kanál paradicsomszósz és párolt spenót, majd egy-egy szelet mozzarella. Ezt megismételjük még kétszer, annyi különbséggel, hogy a második réteg sajt reszelt parmezán lesz, a tetejére pedig mozzarella és parmezán is kerül.
  6. 180°C-ra előmelegített sütőben 25 percet sütjük, amíg a teteje jól meg nem pirul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 23x15
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 961
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 77072
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Igazi olasz csoda ez a recept, ami egy többfogásos menü előételeként ugyanúgy megállja a helyét, mint önmagában főfogásként. Ráadásul hidegen és melegen egyaránt isteni, bár nem valószínű, hogy lenne ideje kihűlni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek