r
Nosalty Logó

Spenót gombóc

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Spenót gombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 601 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1201 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 189 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    39.9 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2420.6 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    607 mg
  • Vas
    253 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    599 mg
  • Nátrium
    498 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    551 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    349 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    168 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    4106 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8897 micro
Összesen 601 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    79.8 g

Zsír

  • Összesen
    65.9 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    329 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4841.2 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    1215 mg
  • Vas
    506 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1197 mg
  • Nátrium
    995 mg
  • Réz
    25 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    353.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    699 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    416 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    8213 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17795 micro
Összesen 1201 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    758.8 g
  • Cink
    102 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    79 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    188 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    47 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1287 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2789 micro
Összesen 189 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spenótot alapos mosás után, külön víz hozzáadása nélkül, egy vízzel kiöblített lábasba tesszük. Picit megsózzuk, és fedő alatt megpároljuk.
  2. Amikor kihűlt, kinyomkodjuk belőle a vizet, és egy deszkán apróra vágjuk.
  3. A túrót villával pépesre törjük. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a búzadarát és a fűszereket. Beletesszük a spenótot. Jól elkeverjük a masszát, majd legalább egy órára félretesszük.
  4. Amíg pihen a spenótos massza, felforraljuk a főzővizet, és enyhén megsózzuk.
  5. Vizes kézzel gombócokat formálunk a masszából, és gyöngyöző vízbe tesszük főni. Akkor jó, ha feljön a víz felszínére.
  6. A gombócokat kiszedjük a vízből, és lecsepegtetjük. Egy tűzálló tálba tesszük a felolvasztott vajat, majd a gombócokat. Megszórjuk sajttal.
  7. Előmelegített sütőben átpirítjuk, és langyosan kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 402
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 17617
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 07.

Ajánló

Trappista sajttal is nagyon finom. Aki spenótosabban szereti, tehet bele még egy kicsit, ízlése szerint.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenót gombóc
Lizinka_ 588 recept

A kertünkben rengeteg futó-spenót nő. Kéthetente biztos, hogy asztalunkra kerül valamilyen formában. Ezt a gombócot nagyon egyszerű elkészíteni, és ízletes fogásként máris asztalunkon van az ásványi anyagokban gazdag spenót. Gyakran készítem. Szeretjük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek