r
Nosalty Logó

Sertéspörkölt 8.- bográcsos

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Geleva
Sertéspörkölt 8.- bográcsos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 748 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 8964 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 105 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.3 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    936.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    499 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    439.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    43 micro
  • β-karotin
    304 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 748 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    507.4 g

Zsír

  • Összesen
    480.7 g
  • Telített zsírsav
    160 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    217 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    1747 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11241.6 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    522 mg
  • Kálcium
    1266 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    1221 mg
  • Foszfor
    5986 mg
  • Nátrium
    2126 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    650.1 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    91 mg

VÍZ

  • Összesen
    5274.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    402 micro
  • B6 vitamin:
    19 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    1027 mg
  • D vitamin:
    844 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    15 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    132 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    801 micro
  • Kolin:
    1570 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    514 micro
  • β-karotin
    3647 micro
  • β-crypt
    270 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    2678 micro
Összesen 8964 kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    120 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 105 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Amíg a párunk előkészíti a tűzrakó helyet a bogrács fogadására, mikényelmesen, kinti asztalnál, madárcsicsergést hallgatva feldaraboljuk az előzőleg alaposan megmosotthozzávalókat. :)
  2. A körmöt jobb, ha a hentessel vágatjuk el hosszában, és többször keresztben is. A csülköt kicsontozzuk és a lapockát nagyobb kockákra vágjuk.
  3. A szalonnát, a hagymát kis kockákra, a paprikát, paradicsomot nagyobb darabokra szeljük. A fokhagymát pedig apróra vágjuk, zúzzuk vagy préseljük.
  4. Ha a férjünk nem volt elég ügyes és nem végzett a favágással, nyugodtan hámozzuk meg a krumplit, és kockázzuk fel. Tartsuk vízben a felhasználásig. (Ezt megtehetjük közben is, mikor már puhul a husi a bográcsban.)
  5. Ha elkészültünk, készítsünk mindent a bogrács köré egy asztalra, hogy kéznél legyen.
  6. A zsiradékban megpirítjuk a szalonnát, rádobjuk a hagymát és üvegesresütjük. A fokhagyma felét beletesszük.A feldaraboltkörmöt jól átforgatjuk benne és zsírjára sütjük.
  7. Hozzáadjuk a többi húst és sűrűn kevergetve, nehogy leégjen, fehéredésig pirítjuk.
  8. Majd rászórjuk a sót, borsot, köményt, majorannát (aki szereti egy kis ételízesítőt is tehet). Kevés vizet öntünk alá, és lefedve így pároljuk, miközben többször megkeverjük.
  9. Lassan zsírjára sütjük ismét, akkor rászórjuk a pirospaprikát, a darabolt paprikát, paradicsomot, a többi fokhagymát.
  10. Tovább főzzük és mindig csak kevés vizet öntsünk alá, ha kell. Többször kevergessük és figyeljük alatta a tüzet, nehogy leégjen.
  11. Amikor a hús már puha, de még nem omlik, fűszerezzünk utána. Kicsit markánsabb ízek legyenek és a só is jól kiérződjön. Hapirosabbra szeretnénk, tehetünk bele egy kanál paradicsompürét.
  12. Rápakoljuk a krumplit, feltöltjük annyi vízzel, ami majdnem ellepi és jól átkeverjük.
  13. Nagyobb lánggal hirtelen felforraljuk, még egy keverés és hagyjuk szépen leégni a tüzet, vagy széthúzzuk, hogy csak lassan főjön tovább. Kb. 10-15 perc. Akkor már nem keverjük, csak rázogatjuk a bográcsot, hogy ne törjön a krumpli.
  • Receptkönyvben: 222
  • Tegnapi nézettség: 34
  • 7 napos nézettség: 498
  • Össznézettség: 197096
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 13.

Ajánló

Közben, hideg sör a méregtelenítés miatt (szerintem ezt a férfiak találták ki), hozzá finom vörösbor, vagy egy jó nagy fröccs. :) Házi savanyúsággal az igazi, de káposztasaláta is többször volt már hozzá, azzal is kitűnő, és persze a friss ropogós kenyér sem maradhat el.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Deseda tó partján van egy kis telkünk, ott szoktam és imádok bográcsban főzni. Mivel soha nem sikerül egyszerre mindenkinek eleget tenni a családban, mert van aki körömpöri, van aki csülökpöri vagy valamilyen másikat kíván. A krumpli benne, vagy mellé valami más. Ezért született ez a megoldás. Azóta csak ez van, ha valami hasonló jellegűre vágyunk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?