r
Nosalty Logó

Sertésborda Jóasszony módra

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Sertésborda Jóasszony módra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Raguhoz

Húsos alap

Összesen 941 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Raguhoz

Húsos alap

Összesen 3773 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Raguhoz

Húsos alap

Összesen 147 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.5 g

Zsír

  • Összesen
    54.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    441 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1619.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    110 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    817 mg
  • Nátrium
    395 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    345.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2664 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    501 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2606 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    674 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    5516 micro
  • Lut-zea
    1427 micro
Összesen 941 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    278 g

Zsír

  • Összesen
    218 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    1764 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6477.3 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    441 mg
  • Kálcium
    705 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    410 mg
  • Foszfor
    3269 mg
  • Nátrium
    1579 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    157.7 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1380.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10655 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    55 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    185 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    92 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2006 micro
  • Kolin:
    1193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10424 micro
  • α-karotin
    102 micro
  • β-karotin
    2697 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    22064 micro
  • Lut-zea
    5709 micro
Összesen 3773 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    412 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    852 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 147 Kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Raguhoz

Húsos alap

Elkészítés

Raguhoz

  1. A húst picit kiverjük, de ne nagyon, széleit néhány helyen bevagdossuk, sózzuk, tálba rakjuk, és leöntjük annyi tejjel, hogy ellepje, majd 1-2 napra hidegre tesszük. Erre azért van szükség, hogy puhább legyen a hús, így nem szárad ki.
  2. Elkészítjük a ragut, a kockára vágott szalonnát kissé kisütjük, hozzáadjuk a vastagabb karikára vágott pórét, kicsit átforgatjuk a szalonnás zsírban, belerakjuk a szintén kockára vágott gombát, és néhány percig együtt pároljuk.
  3. Ezután mehet bele a kockára vágott zöldpaprika és a borsó is, sózzuk, borsozzuk, és néhány percig pároljuk.
  4. Hozzáadjuk a nagyobb kockára vágott májat, átforgatjuk, és szinte készre főzzük.
  5. Végül belerakjuk a felkockázott sonkát, a sűrített paradicsomot, ketchupot, szükség szerint kevés vizet, ízesítjük sóval, borssal, majd kissé összeforraljuk. A ragunál vigyázzunk, ne főzzük túl!
  6. A húst kiemeljük a tejből, papírtörlőn leitatjuk a felesleges mennyiséget, megszórjuk frissen őrölt borssal, lisztbe forgatjuk, majd kevés olajon megsütjük, oldalanként kb. 2-2 percig.
  7. Ezután egy tálra szedjük a húst, mindegyik szeletre 1-1 darabka fagyos vajat teszünk, majd egy kis időre alufóliával lefedjük, és pihenni hagyjuk.
  8. Tálalás: a hússzeletekre halmozzuk a ragut, köretnek kockára vágott sült burgonyát kínálunk hozzá.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 200
  • Tegnapi nézettség: 50
  • 7 napos nézettség: 364
  • Össznézettség: 140415
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sertésborda Jóasszony módra
Katharosz 498 recept

Ez egy nagyon régi kedvenc nálunk, még szinte gyerek voltam, amikor megismertem ezt az ételt a régi Corvin áruház éttermében.

Hozzávalók

Raguhoz

Húsos alap

Címlapról ajánljuk

További cikkek