r
Nosalty Logó

Sárgadinnye saláta kecskesajttal

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Sárgadinnye saláta kecskesajttal
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 252 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 1004 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A salátához

Az öntethez

Összesen 72 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    532.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    177 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    2336 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 252 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.9 g

Zsír

  • Összesen
    70.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2128.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    545 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    720 mg
  • Nátrium
    706 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    813.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1394 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    183 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    602 micro
  • α-karotin
    289 micro
  • β-karotin
    9342 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    397 micro
Összesen 1004 kcal
  • 4% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    52 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    673 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    370 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 72 kcal

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Elkészítés

A salátához

  1. Először az öntetet készítjük el: a cukrot pici forró vízben feloldjuk, majd hozzáadjuk a balzsamecetet. Sózzuk, borsozzuk, és habverővel állandóan kevergetve beleöntjük az olívaolajat.
  2. Egy salátástálban egymásra rétegezve elhelyezzük a vékony szeletekre vágott sárgadinnyét, kígyóuborkát, paradicsomot, kecskesajtot és végül néhány mentalevelet. Meglocsoljuk az öntettel (én ezt fotózás után tettem, hogy ne legyen barna a sajt a képen).
  3. Fogyasztás előtt rövid időre hűtőbe tesszük, hogy az ízek kissé összeérjenek.
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16166
  • Feltöltés dátuma: 2008. július 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rick Stein Francia Odüsszeia című sorozatában láttam ezt a salátát. Titka a jó minőségű alapanyag.

Hozzávalók

A salátához

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?