r
Nosalty Logó

Sajtszószos tészta sonkával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
dius0306
Sajtszószos tészta sonkával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 19% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 463 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1851 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 242 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2291 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    1744 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 463 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.3 g

Zsír

  • Összesen
    65 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9163.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    990 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    844 mg
  • Nátrium
    6977 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    479 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    613 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    467 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 1851 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1199.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    913 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 242 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, leöblítjük hidegvízzel, és egy pici olajat csurgatunk rá, hogy ne ragadjon össze.
  2. A margarint egy edényben megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük lassú tűzön, nehogy odakapjon az alja.
  3. Felöntjük a tejjel, és továbbra is lassú tűzön főzzük pár percig, néha megkeverve.
  4. Ezután beletesszük a kockasajtokat, amiket apróbb darabokra vágtunk (Medve sajt a legjobb), majd lereszeljük a trappistát, és ezt is hozzáadjuk a szószhoz.
  5. Kevés ételízesítővel (vagy sóval) és nagyon kevés borssal ízesítjük.
  6. Ezután addig főzzük közepes lángon, folytonos kevergetés mellett, amíg be nem sűrűsödik a szósz.
  7. Félretesszük a kész szószt, és egy kevés olajon megpirítjuk a közepes méretűre vagdalt sonkaszeleteket.
  8. A végén a szószt és a sonkát összekeverjük a tésztával, melegen tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1000 alkalommal
  • Receptkönyvben: 340
  • Tegnapi nézettség: 41
  • 7 napos nézettség: 331
  • Össznézettség: 193624
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 08.

Ajánló

A trappistát természetesen helyettesíthetjük más sajtokkal is, aki az erősebb ízeket kedveli, az kipróbálhatja pl. füstölt sajttal. Ezen kívül a kockasajt is lehet akár ízesített (szalámis, sonkás, stb.), bár nekem nem voltak olyan jó tapasztalataim (túlságosan elnyomta az ízük a szószt). A tészta is lehet másféle, de én úgy tapasztaltam, hogy a szarvacska a legjobb hozzá, mert eléggé magába szívja a szószt még akkor is, ha kicsit folyósabbra sikerül a masszánk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
dius0306 19 recept

Pár évvel ezelőtt vettem a boltban egy kész, por alapú sajtszószt, mert nagyon szeretem a sajtos ételeket és szerettem volna kipróbálni. Nem mondom, hogy nem volt finom, de akkor úgy gondoltam, hogy túlságosan sokba kerül az ízéhez és a mennyiségéhez képest ez a termék. Így hát a legközelebbi alkalommal, amikor megkívántam a sajtszószos tésztát, úgy gondoltam, hogy inkább saját magam készítem el a szószt. Mindent beleraktam, amiről úgy éreztem, hogy eléggé kihozza a jellegzetes sajtszósz ízt: az eredmény jobb lett, mint vártam, azóta számtalanszor elkészítettem már ezt a tésztaételt. Remélem, másnak is bejön majd ez a recept. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek