r
Nosalty Logó

Sajtos kiflik Papillon konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Häxa
Sajtos kiflik Papillon konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 275 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2748 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 275 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    962.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    595 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 275 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.5 g

Zsír

  • Összesen
    89.4 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9628.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    1706 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1527 mg
  • Nátrium
    5949 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    372.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    692 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    406 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    682 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    338 micro
Összesen 2748 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    960.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    594 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 275 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet, sót, lenmagot, búzacsírát, parmezánt összekeverjük.
  2. A tejet megmelegítjük, elkülönítünk kb. 1 dl-t, ebben elkeverjük a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt, felfuttatjuk. A többiben elolvasztjuk a vajat.
  3. A lisztes keveréket az élesztővel és a vajas tejjel sima tésztává dagasztjuk, meleg helyen a duplájára kelesztjük, jó óra kell neki.
  4. Ha megkelt, átgyúrjuk, két cipóra osztjuk, körlappá nyújtjuk, reszelt trappistával megszórjuk, cikkekre vágjuk, feltekerjük.
  5. A kifliket tepsire rakjuk, letakarva 30 percig még pihentetjük, tejjel megkenjük, és pirospozsgásra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 964
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A narancsos kiflik sós változata. Szintén jól variálható. Sajttal vagy anélkül, lenmag helyett egyéb maggal vagy anélkül...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek