r
Nosalty Logó

Sajtfondue

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Sajtfondue
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 20% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 516 kcal
  • 20% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 3091 kcal
  • 20% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
Összesen 309 kcal
  • 20% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2335.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    968 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    561 mg
  • Nátrium
    745 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    375 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    373 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 516 kcal
  • 20% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    194.1 g

Zsír

  • Összesen
    221.9 g
  • Telített zsírsav
    131 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    890 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14013.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    5811 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    3364 mg
  • Nátrium
    4468 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    503.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2253 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2235 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    228 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 3091 kcal
  • 20% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1402.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    582 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    337 mg
  • Nátrium
    447 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 309 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sajtokat lereszeljük.
  2. Egy vastag falú lábasban gyöngyözésig melegítjük a bort, és belereszeljük a fokhagymagerezdeket, majd hozzáadjuk a sajtot.
  3. A pálinkával elkeverjük a keményítőt, és ha a sajt már felolvadt és finoman bugyog, belekeverjük.
  4. Még pár percig rotyogtatjuk, ha szükséges, frissen őrölt borssal ízesítjük.
  5. Áttöltjük a fondue készülékbe, és tetszés szerinti feltétekkel kínáljuk.
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 265
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 52
  • Össznézettség: 87383
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 17.

Ajánló

Szerintem totál fölösleges cifrázni, friss baguettel és száraz fehérborral tökéletes. Ha mégis akarunk valami pluszt, sütőben sült krumplikockák, sült fokhagyma gerezedek, szárazabb szalámik és sonkák, zöldségek vagy olajos magvak istenien mennek hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kedvenc turkálómban szereztem be potom összegért egy csodaszép réz fondue készletet. Nem is sejtettem, hogy az egyik legjobb fogásom - sajtszószra mindig mindenki vevő, és nincs egyszerűbb vacsora a barátoknak, mint a közösen kimártogatott fondue!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?