r
Nosalty Logó

Saját magába töltött paradicsom

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Saját magába töltött paradicsom
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 85 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 344 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 37 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    187 micro
  • β-karotin
    1236 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    4631 micro
  • Lut-zea
    312 micro
Összesen 85 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1255.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    312 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    816.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    622 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    225 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    746 micro
  • β-karotin
    4944 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    18526 micro
  • Lut-zea
    1248 micro
Összesen 344 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    529 micro
  • β-crypt
    49 micro
  • Likopin
    1983 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 37 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsom tetejét levágjuk, mint egy kalapot - kb 0,5 cm vastagságút. Ezután kibelezzük a paradicsomokat, de vigyázva, nehogy a paradicsom külseje sérüljön. Nem kell nagyon lecsupaszítani, mert különben nem fogja összetartani a sütés során.
  2. A nagyon apróra vágott újhagymát olajon megpároljuk, majd a paradicsomból kikanalazott belsejét minden lével együtt, az apróra vágott fél kalifornia paprikával beleöntjünk az edénybe és kis lángon főzni kezdjük.A paradicsomothagyjuk, hogy szétessen, majd sózzuk, borsozzuk és egy kis adag rozmaringgal ízesítjük- ne adjunk hozzá sokat, az íze majd csak sokkal később jön ki! Ha már kellő mértékbenbesűrűsödött, hozzáadunk kevés kockára vágott sajtot, és megvárjuk, míg szétolvad, és tovább sűríti a töltelékünket.
  3. Az elkészült szószt ezután beletöltjük a paradicsomokba, tetején kicsit megszórjuksajttal és a kalapjukat visszahelyezzük.
  4. Sütőbe tesszük és 180 C-on, szűk 15percig sütjük (ajánlom a muffinsütőt, nehogy a paradicsomok eldőljenek).
  5. Tálalási javaslatként: fűszeres szalmakrumpli és tzatziki.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7236
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nyugis tavaszi délelőtt eredménye, mikor a rozmaringgal való kapcsolatom még csak ismerkedős szakaszban volt. Ennek ellenére az eredmény az valami ínycsiklandozó volt, ami az első falattól az utolsóig egy feledhetetlenül tiszta és különleges ízkavalkádhoz hasonlítható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?