r
Nosalty Logó

Rozmaringos grissini Allisc konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Allisc
Rozmaringos grissini Allisc konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 341 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2050 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 274 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    611.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    412 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 341 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.6 g

Zsír

  • Összesen
    54.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3670.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    402 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    531 mg
  • Nátrium
    2473 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    327.7 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    316 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 2050 kcal
  • 10% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    490.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    330 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 274 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálba szórjuk, közepébe mélyedést alakítunk ki. Mehet bele a só, cukor és a langyos tej. A tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és letakarva szobahőmérsékleten hagyjuk pár percig, hogy elkezdjen dolgozni.
  2. Ha felfutott az élesztő, hozzáöntjük a megolvasztott vajat, a felaprított rozmaringot, és jól kidolgozzuk a tésztát (én robotgéppel dagasztom kb. 5 percig).
  3. Hogy könnyebben tudjunk dolgozni, négy felé osztjuk a tésztát, egyet a deszkára teszünk (és míg ezzel dolgozunk, a másik hármat letakarjuk, nehogy kiszáradjanak), 1 mm vastagra nyújtjuk, tetszőleges csíkokra felvágjuk, majd kisodorjuk egyenként a rudacskákat. Hasonlóan járunk el a másik három darabbal is.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk a pálcikákat, lekenjük olívaolajjal, és tetszés szerint még szórunk rá fűszereket.
  5. Forró sütőben (220°C ) 10-12 perc alatt szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 66
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4519
  • Feltöltés dátuma: 2017. október 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régen látott barátnőm jelentkezett be látogatóba hozzánk, egy kis borozgatós csevejre.... Ezúttal az ő kedvére sütöttem, ugyanis őt egykoron Rózmérinek becéztük, mivel a rozmaring volt a kedvenc fűszere. Kissé macerás egyenként megbögyörgetni, olajjal lekenni a rudacskákat, de jó kiadós adag lesz belőle. Süthetjük rozmaring helyett pirított hagymával, aprított olívabogyóval, megszórhatjuk mákkal vagy szezámmaggal is, illetve ha a lekenéshez préselt fokhagymával ízesített olajat használunk, rendkívül pikáns rágcsálnivalót tehetünk a vendégeink elé.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek