r
Nosalty Logó

Ropogós-omlós sült sertéscsülök

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Vicikó
Ropogós-omlós sült sertéscsülök
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 820 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2458 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 158 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.8 g

Zsír

  • Összesen
    56.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1246.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    741 mg
  • Nátrium
    303 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 820 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    215.5 g

Zsír

  • Összesen
    169.2 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    724 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3740 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    2224 mg
  • Nátrium
    909 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    739 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    740 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 2458 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 158 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csülköket megtisztítjuk, az esetleges szőröket leperzseljük láng felett. A rajta lévő pecséteket egy nagyon éles késsel a lehető legkisebb bőrveszteséggel levágjuk. Majd mindkét csülkötkettőbe vágjuk.
  2. Nagyon alaposan besózzuk.
  3. Lehetőleg egy magasabb falú serpenyőben az olajat megforrósítjuk, és beletesszük a besózott csülköket. Időnként forgatva addig sütjük, míg mindenhol egy nagyon szép aranybarna színt kap.
  4. Ezután a legjobb, ha egy kuktába tesszük, mert abban harmad idő alattkészül el.
  5. Felöntjük annyi forrásban lévő vízzel, hogy ellepje. A serpenyőben levő zsiradékot is kiöblítjükegy kevés vízzel, és hozzáöntjük azt is. Újból sózzuk, őrlünk rá borsot, hozzáadjuk az őrölt köményt és afokhagymát is.
  6. Lezárjuk, és kb. 1 óra alatt puhára főzzük.
  7. Előmelegítjük a sütő grilljét.
  8. Kivesszük a főzőléből amegpuhultcsülköket,és egy tepsire helyezzük őket.
  9. Betesszük a sütőbe a grill alá, és ropogósra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 455
  • Tegnapi nézettség: 38
  • 7 napos nézettség: 229
  • Össznézettség: 447839
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ropogós-omlós sült sertéscsülök
Vicikó 251 recept

Férjem egyik nagy kedvence a ropogós sertéscsülök. Azért én is megeszem. :-)) Most, hogy visszajött pár napja a hideg tavasz, fagyokkal együtt, így egy télbúcsúztató ebédet csaptunk.  A belül omlós, puha husi a kívül ropogós börkéjével, és egy finom fűszeres krumplikörettel, igen jól esett mindkettőnknek. A ropogós csülöknek nincs nagy titka. Grillsütő kell hozzá! Szerintem nem sül ropogósra sima sütőben.  Azt külön nagyon sajnálom, hogy le kell pecsételni a csülköket mindenféle hatósági pecséttel, mert ugyan tudom, hogy meg lehetne enni a lepecsételt bőrt is (egyik kolléganőm édesapja állatorvos, és ő mondta, hogy élelmiszerfestékkel pecsételnek), de kinek van gusztusa a tányérján látni egy szép nagy dátumot vagy regisztrálási számot, igaz ropogósra van sütve. :-) Pedig a bőre az egyik legfinomabb része az egésznek. Ajánlom a csontot is keszedni, vagy a hentessel kivetetni belőle, mert órákkal megrövidíti az elkészítési idejét.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek