r
Nosalty Logó

Rigójancsi torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rigójancsi torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetjére és az oldalára

Összesen 396 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetjére és az oldalára

Összesen 4753 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetjére és az oldalára

Összesen 355 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    336 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 396 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.1 g

Zsír

  • Összesen
    395.9 g
  • Telített zsírsav
    209 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1268 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4031.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    991 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    725 mg
  • Foszfor
    1727 mg
  • Nátrium
    490 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    253.5 g
  • Cukor
    188 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    591.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2392 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    263 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    473 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2347 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    549 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    571 micro
Összesen 4753 kcal
  • 6% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 355 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetjére és az oldalára

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojássárgáját a cukor felével habosra keverjük, a tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóval összekeverjük. A kétféle tojásos masszát lazán összeforgatjuk, közben apránként a kakaós lisztet meg az olajat is hozzáadjuk.
  2. Egy 23 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk, a masszát beleöntjük, egyenletesen elsimítjuk.
  3. Előmelegített sütőben, közepes lángon (180 C; légkeveréses sütőben 165 C) kb. 20 percig sütjük.
  4. Amikor kihűlt, a formát kartonpapírral kibéleljük úgy, hogy a pereménél magasabb legyen, nehogy a krém kifolyjon.
  5. A tejszínt kemény habbá verjük, és kb. 4 evőkanálnyit félreteszünk belőle.
  6. A zselatint 15 percre 1 dl hideg vízbe áztatjuk, hogy megduzzadjon, majd addig melegítjük, amíg feloldódik.
  7. 1 evőkanálnyit ebből is félreteszünk, a többit a tejszínbe csorgatjuk, és elfelezzük.
  8. Az egyik felébe olvasztott csokoládé, a másikba porcukor kerül.
  9. A tésztára egyenletesen rákenjük a csokoládés, majd a fehér habot, és hűtőben 5-6 órát dermesztjük.
  10. Utána a tortakarimát meg a kartont leemeljük róla.
  11. A félretett zselatint újra feloldjuk, az eltett tejszínhabba csorgatjuk, majd a torta oldalára simítjuk, és ismét hűtőbe állítjuk.
  12. Közben sütőpapírra tesszük a tortakarikát, körberajzoljuk, és az olvasztott 15 dkg étcsokoládét egyenletesen rákenjük. Ha megszilárdult, forró vízbe mártott késsel felszeleteljük, és a torta tetejére rakosgatjuk.
  13. Az oldalára mandulát tapasztunk; végül forró vízbe mártott késsel a bejelölt csokoládétetők mentén fölszeleteljük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 425
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 133771
  • Feltöltés dátuma: 2009. november 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kb. 15 éve ettem először rigójancsit egy barátnőmnél és nagyon ízlett. Sokáig szemeztem ezzel a recepttel, mígnem a párom születésnapjára megsütöttem. Ízlett az egész családnak. Nem túl édes és habos hmm :).  Nekem nem sikerült a csokoládé a tetejére, ezért sütöttem még egy tortalapot és bevontam "házi csoki bevonattal". De legközelebb ismét próbálkozom, hátha...  A recept a Magyar konyha- édességek című könyvből származik.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetjére és az oldalára

Címlapról ajánljuk

További cikkek