r
Nosalty Logó

Rántott csirkemáj sütőben sütve

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Ági78
Rántott csirkemáj sütőben sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
rántott ételek
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 423 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1689 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 202 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    16 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    521 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1057.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    517 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4159 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    782 micro
  • Kolin:
    323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4151 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    50 micro
  • Lut-zea
    174 micro
Összesen 423 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    121 g

Zsír

  • Összesen
    64.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2085 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4230.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    342 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    54 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    2067 mg
  • Nátrium
    1227 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    473.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16635 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    84 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3126 micro
  • Kolin:
    1292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16605 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    280 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    697 micro
Összesen 1689 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    507.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    248 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1995 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1991 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    24 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 202 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat alaposan megtisztítjuk, hideg vízben leöblítjük, majd papírtörlővel leitatjuk róla a vizet. (Én két részre vágtam mindegyiket, a lényeg, hogy kb. egyforma darabokat kapjunk.)
  2. A májat sózzuk, borsozzuk.
  3. A lisztben elkeverjük a rozmaringot.
  4. Hagyományos módon panírozzuk. (Először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába forgatjuk.)
  5. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A bepanírozott májat mindkét oldalán megkenjük egy kevés olajjal, és a tepsibe sorakoztatjuk.
  6. Előmelegített sütőben megsütjük. Félidőben megforgatjuk, hogy egyenletesen átsüljön.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 272
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 36
  • Össznézettség: 39856
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 25.

Ajánló

Paradicsomsalátát és burgonyapürét készítettem mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon régen csináltam már rántott csirkemájat. Mivel próbálunk egészségesebben enni, nem akartam bő olajban sütni; sok helyen olvastam sütőben sült rántott húsról, innen jött az ötlet, hogy mi lenne, ha így készíteném el. A rozmaring nagyon jól kiemeli az ízeket. Nyugodtan sózhatjuk, a csirkemáj nem keményedik meg. Tálaláskor csepegtessünk rá pár csepp frissen facsart citromlevet. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek