r
Nosalty Logó

Ragù alla bolognese

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Nosalty
Ragù alla bolognese
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 380 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2276 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 110 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1826.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    1387 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    202.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    413 micro
  • β-karotin
    1201 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 380 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    177.5 g

Zsír

  • Összesen
    133.9 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    606 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10957.1 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    376 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    271 mg
  • Foszfor
    1702 mg
  • Nátrium
    8323 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1217.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1040 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    30 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    685 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    7207 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    55581 micro
  • Lut-zea
    484 micro
Összesen 2276 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    529.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    402 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    120 micro
  • β-karotin
    348 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2684 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 110 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kockára vágott füstölt pancettát serpenyőben megpirítjuk, majd szűrőkanállal kiszedjük, és félretesszük.
  2. A visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a vajat, majd ha elolvadt, hozzáöntjük az apró kockára vágott hagymát, zellert és sárgarépát, majd alacsony lángon, 20-25 perc alatt megpároljuk. Ettől lesz szép finom, édeskés íze.
  3. Ha a zöldségek már összestek, de még nem pirultak le, akkor hozzáadjuk a feldarabolt fokhagymát, a darált marhahúst, sózzuk-borsozzuk, és alaposan elkeverjük, majd a húst fehéredésig pirítjuk.
  4. Hozzáöntjük a fehérbort, és nagy lángon addig főzzük, amíg szinte teljesen el nem forr a leve, majd a tejet is hozzáadjuk, kicsit együtt főzzük. Lejjebb vesszük a lángot, hozzáöntjük az alaplevet, a passzírozott paradicsomot, és alacsony lángon, letakarva 2-2,5 órát főzzük.
  5. Tálalás előtt hozzákeverjük a sült pancettát.
  • Receptkönyvben: 272
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 54
  • Össznézettség: 23325
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ragù alla bolognese, avagy bolognai ragu. Ugyancsak egy "ahány ház, annyi szokás" recept, de az biztos, hogy szuper állagát és finom ízét a zöldséges alaptól, na meg a lassú, kíméletes főzéstől nyeri el.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek