r
Nosalty Logó

Raclette sütőben

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
J.K.
Raclette sütőben
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A racletthez

A fűszerezéshez

Összesen 582 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A racletthez

A fűszerezéshez

Összesen 3487 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A racletthez

A fűszerezéshez

Összesen 103 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    32.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    622.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    245 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    281 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    197 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1311 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    810 micro
Összesen 582 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    192.1 g

Zsír

  • Összesen
    195.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3735.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    438 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    445 mg
  • Foszfor
    1469 mg
  • Nátrium
    1266 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1685.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    671 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    407 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    1185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    565 micro
  • Kolin:
    315 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7867 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4857 micro
Összesen 3487 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 103 Kcal

Hozzávalók

A racletthez

A fűszerezéshez

Elkészítés

A racletthez

  1. Olyan krumplit válasszunk, aminek a héját is meg tudjuk enni. A krumplit alaposan megmossuk, majd feltesszük főni.
  2. A póréhagymát felkarikázzuk, és megdinszteljük. A gombát megpucoljuk, megmossuk, letörjük a szárait, a fejét felaprítjuk, és ráöntjük a hagymára. Sózzuk, borsozzuk, és puhára pároljuk. Hozzáadjuk a snidlinget és a petrezselymet, és még 1 percig pároljuk.
  3. A nem túl zsíros szalonnát apró kockákra vágjuk, és enyhén megpirítjuk.
  4. A sajtokat kb. 3-4 mm vastag szeletekre vágjuk.
  5. Ha megfőtt a krumpli,kiveszzük egy jénaiba, és villával héjastól szétnyomkodjuk. Nem krumplipürének, elég krumplinként egy mozdulat is.
  6. A krumplit sóval és raclett-fűszerekkel ízesítjük. Ha nincs ilyen fűszerkeverékünk, az alábbiakat adhatjuk hozzá (a raclett mix fűszerkeverék összetevői):szárított paprika,barna mustár, koriander, lestyán, szerecsendió, köménymag, fekete bors. A bátrabbak,fokhagymát és hagymát is tehetnek rá.
  7. A fűszerezett krumplira ráöntjük a gombát, majd a szalonnát.
  8. Ezutánrárakosgatjuk a tetejére a sajtokat, ajénait betesszük asütőbe, ésmagas hőfokon ráolvasztjuk.
  9. Az asztalra kikészítjük a savanyúságot (csemegeuborka, bébikukorica, paprika, gyöngyhagyma...), és amint elolvad a sajt, ki is vesszük a sütőből. Melegen fogyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 192
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 44659
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 19.

Ajánló

Teával és borral szokták fogyasztani. A sört ne ehhez az ételhez igyuk, mert akkor a krumplival és a sajttal egy nagy tömbbé formálódik a hasunkban, és garantált a 3 óra fetrengés. A bor, a tea és a savanyúk is azt a célt szolgálják, hogy a sajtból kioldódó min. 50% zsírt kissé közömbösítsék. A vendéglátónk a következő keveréket is felszolgálta a savanyúk mellé: 1 felkockázott vöröshagyma - 2 préselt fokhagyma - 10 felkockázott kisebb csemege uborka. A héjában főtt krumplit itt nem éri meg sima főtt krumplival helyettesíteni, és tejfölt se tegyünk rá, mert az már nem ugyanaz az étel. A lúgosítóknak: igen, savasít, viszont a svájciak átlagéletkora még így is nagyon magas...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tudom, a raclettezés arról szól, hogy az ember leül a barátokkal egy raclett sütő köré, és órákig olvasztgatják a sajtokat a krumplira, beszélgetnek, borozgatnak, majd mozdulni sem bírnak. A raclett svájci étel, és az emberek hidegebb időben az utcán is előszeretettel fogyasztják, úgy, mint az amerikaiak a hot-dogot vagy mi a lángost. Nekünk is volt szerencsénk egy eredeti raclett meghíváshoz, és azóta mi is próbáljuk népszerűsíteni ezt a finom ételt. Ez a verzió úgy született, hogy otthon maradt a raclett sütőnk...

Hozzávalók

A racletthez

A fűszerezéshez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek