r
Nosalty Logó

Príma Eszterházy torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csillárka
Príma Eszterházy torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 652 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 7820 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Összesen 310 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    42.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    213 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 652 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.9 g

Zsír

  • Összesen
    513.2 g
  • Telített zsírsav
    216 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    146 g
  • Koleszterin
    1338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5274.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    1121 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    698 mg
  • Foszfor
    1802 mg
  • Nátrium
    1406 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    696.1 g
  • Cukor
    560 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    767.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2601 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    165 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    396 micro
  • Kolin:
    632 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2552 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    597 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    798 micro
Összesen 7820 kcal
  • 7% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben apránként a cukrot is beledolgozzuk. A diót a liszttel meg a fahéjjal összekeverjük, lazán a tojáshabba forgatjuk.
  2. Több tepsit kivajazunk, liszttel behintünk és a masszából 5, egyenként 23 centi átmérőjű kerek lapot kenünk rájuk egyenletesen. Előmelegített sütőben, 16-18 percig sütjük. A sütőből kivéve - vagyis amikor a tészta még forró - késsel elmozdítjuk a helyéről, különben leragad.
  3. A krémhez a pudingport a tojásokkal meg egy kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral fölforraljuk, a tojásos masszát beleöntjük, kevergetve 1-2 percig főzzük, ezalatt krémszerűen besűrűsödik. Megvárjuk amíg kihűl, majd apránként a habosra kevert vajhoz adjuk.
  4. A megsült lapkorongokat egy 23 centi átmérőjű tortakarikával kiszúrjuk, hogy szép kerekek legyenek, majd a krémmel úgy rétegezzük, hogy abból a torta oldalára is jusson. Fél órára a hűtőszekrénybe állítjuk.
  5. A tetejére a porcukrot a vízzel meg a tojásfehérjével kevergetve megmelegítjük, a tortára kenjük és mielőtt megdermedne az olvasztott csokival kihúzzuk. A torta oldalához tortadarát tapasztunk, végül rövid időre visszatesszük a hűtőbe.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 23 cm
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Receptkönyvben: 221
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 61387
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 01.

Ajánló

A tésztához valókat csak akkor keverjük össze egyszerre, ha légkeveréses sütőnk van, amibe több tepsiben süthetünk egyszerre, mert állás közben a massza összeesik. Ennek híján 5 részletben kell kikeverni a tésztát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Príma Eszterházy torta
Csillárka 7 recept

A receptet egy régi Príma Konyha magazinban találtam. Édesanyám születésnapjára próbáltam ki, hogy tudok-e ilyen tortát sütni! A család szerint süthetek ilyet máskor is... :-)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek