r
Nosalty Logó

Préselt szelet spárgás újburgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Préselt szelet spárgás újburgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír

hús

köret

Összesen 1510 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír

hús

köret

Összesen 7559 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír

hús

köret

Összesen 180 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.5 g

Zsír

  • Összesen
    95.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    446 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2516.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    542 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    875 mg
  • Nátrium
    872 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    376 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    136 micro
  • Kolin:
    282 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    270 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    792 micro
Összesen 1510 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    427.7 g

Zsír

  • Összesen
    476.1 g
  • Telített zsírsav
    129 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    179 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    87 g
  • Koleszterin
    2228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12581.8 g
  • Cink
    34 mg
  • Szelén
    434 mg
  • Kálcium
    2712 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    621 mg
  • Foszfor
    4377 mg
  • Nátrium
    4360 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    378.3 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1880.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1724 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    48 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    288 micro
  • K vitamin:
    192 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    91 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    682 micro
  • Kolin:
    1409 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1612 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    1351 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3962 micro
Összesen 7559 kcal
  • 14% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 180 kcal

Hozzávalók

hús

köret

Elkészítés

hús

  1. A kétféle húst kicsontozzuk, majd ledaráljuk, a csontozás után 1 kg lesz a mennyisége. Ezután sózzuk, jól összekeverjük, majd kisebb adagokban beledolgozzuk a reszelt sajtot is.
  2. A kész masszából vizes kézzel kb. 8-9 dkg-os golyókat formálunk, majd lisztezett felületen kb. 1 centiméter vastagságú szeletté lapítjuk.
  3. Ezután mindkét oldalát megforgatjuk a lisztben, felvert sózott tojásban, végül zsemlemorzsában, tehát a szokásos módon panírozzuk az összes szeletet.
  4. A szeletek panírozását csak óvatosan végezzük, nehogy szétessenek a szeletek, célszerű egy lapos eszközzel végezni a panírozást.
  5. A kész szeleteket mérsékelten meleg olajban kisütjük, a felesleges olajat egy papírtörlőn leitatjuk.
  6. Tipp: ez a mennyiség elég nagy adag, de a pepecselés miatt érdemes elkészíteni, mivel panírozás után jól bírja a fagyasztást, felengedés nélkül süthető!
  7. A körethez megtisztítjuk a burgonyát, majd tetszés szerint daraboljuk, a spárgák fás végeit lepattintjuk, majd alapos öblítés után 3-4 cm-es darabokra vágjuk. A fokhagymát darabokra, a sajtot 2 centiméteres kockákra vágjuk.
  8. Egy nagyobb tepsibe terítjük a burgonyát, fokhagymát, összeforgatjuk, sóval, borssal, olívaolajjal, majd 190 fokra előmelegített sütőben sütjük 30 percig.
  9. A sütőből kivéve beleforgatjuk a spárgát és a sajtot, egyenletesen elterítjük, hogy egyformán piruljon a teteje, ezután a sütőbe visszatéve kb. 15-20 percig sütjük. Végül citromlével meglocsolva tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 100
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 20051
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Préselt szelet spárgás újburgonyával
Katharosz 499 recept

A rántotthús-kedvelők figyelmébe ajánlom ezt a változatot, meg nem mondaná senki, hogy csirkehúsból készült, és ezzel a tavaszi körettel egyszerűen fantasztikus!

Hozzávalók

hús

köret

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?