r
Nosalty Logó

Pojékaleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
janettaylor
Pojékaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

leves

pojéka (levesbetét)

Összesen 339 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

leves

pojéka (levesbetét)

Összesen 2025 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír

leves

pojéka (levesbetét)

Összesen 58 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    525 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    481.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    349 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    1252 micro
  • β-karotin
    3055 micro
  • β-crypt
    25 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    214 micro
Összesen 339 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.8 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    762 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3150.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    1654 mg
  • Nátrium
    626 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.4 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    2890.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2092 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    102 mg
  • D vitamin:
    107 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    775 mg
  • Retinol - A vitamin:
    247 micro
  • α-karotin
    7512 micro
  • β-karotin
    18329 micro
  • β-crypt
    148 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1281 micro
Összesen 2025 kcal
  • 4% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    91.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    219 micro
  • β-karotin
    534 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 58 kcal

Hozzávalók

leves

pojéka (levesbetét)

Elkészítés

leves

  1. A felaprított hagymát a fél kanál zsíron és vajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet és a pirospaprikát. Lepirítjuk, és puhára pároljuk.
  2. Hozzáadjuk a szintén kockára szelt zöldségeket, a fűszereket, és félpuhára főzzük. Amikor kész, jöhet bele a beáztatott aszalt szilva és a forró víz.
  3. Világos rántást készítünk egy kanál zsír és a liszt mennyiségünkkel - ez a legrövidebb idő alatt elkészíthető rántás, hisz amint kicsit elszíneződik és egyneművé válik a kavargatástól, akkor már le is vehetjük a tűzről.
  4. A levesbetét (pojéka) alapanyagokat jól összegyúrjuk, majd kinyújtjuk, és ízlés szerint formázzuk, és olajon átforgatva pirítunk rajtuk. Beletesszük a pojékát a készülő levesünkbe, majd a rántással besűrítjük. Végezetül egy tojást csurgatunk bele, és már kész is.
  5. Tejfölt is adhatunk hozzá pluszban, tálaláskor.
  6. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2872
  • Feltöltés dátuma: 2017. május 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
janettaylor 107 recept

Gyergyóújfalusi finom leves, amit mindenképpen érdemes kipróbálni.

Hozzávalók

leves

pojéka (levesbetét)

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?