r
Nosalty Logó

Pljeskavica Újvidékről

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Pljeskavica Újvidékről
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 472 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 5671 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 172 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.2 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2179.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    460 mg
  • Nátrium
    1569 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 472 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    541.9 g

Zsír

  • Összesen
    355.7 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    163 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1744 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    26155.6 g
  • Cink
    81 mg
  • Szelén
    661 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    641 mg
  • Foszfor
    5525 mg
  • Nátrium
    18829 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    2246.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    14 mg
  • B12 Vitamin:
    64 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    163 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    274 micro
  • Kolin:
    1598 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 5671 Kcal
  • 17% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    793.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    571 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 172 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húsokat a felhasználás előtti napona sóval, borssal, valamint a szódabikarbónával jól átgyúrjuk. Akkor csináljuk jól, ha úgy dolgozzuk át, mintha tésztát dagasztanánk, szinte egymásba préselődjenek a különböző húsok, s eltűnik a darált jellege a húsnak.
  2. Mikor megvagyunk, beleszórjuk a vöröshagymát, és ezt is beledolgozzuk, de ezt már nem nyomkodjuk nagyon szét, csak elkeverjük, hogy mindenhol egyenletesen legyen a masszában. Egy éjszakára, vagy 12 órára hűtőszekrénybe tesszük jól lefedve, hogy minél kevesebb levegő érje a felületét a masszának.
  3. A felhasználás napján egy kis tálkába olívaolajat teszünk, amibe belemártjuk a kezünket és kiveszünk egy adag masszát (kb. őszibarack nagyságút), és a kezünkkel hamburger formájú húspogácsát készítünk belőle, kb. 15 cm átmérőjű, és 2-3 cm vastag pogácsáról van szó. Egy olajjal lekent tálcára, vagy tepsire helyezzük, és a masszával addig folytatjuk a műveletet, amíg el nem fogy.
  4. Ezután két lehetőség van, vagy faszénparázs felett grillezzük - ez a legjobb választás, vagy olívaolajjal kikent grill-, vagy sima serpenyőben közepes tűz felett szépen átsütjük mindkét oldalán kb. 7-10 perc alatt. Akkor jó, ha már nem folyik ki belőle lé, de rugalmas még a húspogácsa.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 515
  • Tegnapi nézettség: 30
  • 7 napos nézettség: 217
  • Össznézettség: 223613
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 18.

Ajánló

Ajánlunk köretnek hozzá szerb krumplisalátát, sült paprikát, vagy ajvárt, kockára vágott lilahagymát utóbbi esetben, előző esetben karikára vágottat, illik mellé a pita, vagy szabad tűzön sütött lepényke is. Mindenféle saláta is finom hozzá, és a sült krumpli is szükség esetén. pH besorolás: erősen savasít

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet egy Újvidékről származó barátunktól tanultuk. Az ő elmondása szerint az igazi pljeskavicába legalább háromféle hús kell. Így lesz csak igazi jó íze. Állítása szerint egyes vidékeken még plusz szamárhús is kerül bele, de mivel elég humoros ember az illető, soha nem voltam biztos benne...Ha valaki tud erről valamit, szívesen veszem! Általában kerti partykon igen nagy előszeretettel és sikerrel sütött receptünk ez. Most is egy ilyen nap alkalmával került terítékre.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek