r
Nosalty Logó

Paradicsomleves házi reszelt tésztával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Muci
Paradicsomleves házi reszelt tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A reszelt tésztához

Összesen 226 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A reszelt tésztához

Összesen 902 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A reszelt tésztához

Összesen 37 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    928.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    738 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    556.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    10067 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 226 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3713.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    2951 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.5 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    2226.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    223 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    1262 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    40270 micro
  • Lut-zea
    271 micro
Összesen 902 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    16 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1638 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 37 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A reszelt tésztához

  • 1 db tojás (kisebb)
  • 1 csipet
  • 12 dkg finomliszt (finom, ill. annyi amenyit felvesz a tojás, jó kemény legyen a tészta)

Elkészítés

A leveshez

  1. A paradicsompürét 2 l vízben elkeverjük, beletesszük a sót, cukrot, pirosaranyat, zellerzöldet és 1 fej megtisztított vöröshagymát egészben. Feltesszük főni kb. 20 percig.
  2. Közben összegyúrjuk a tésztának valót, és az almareszelő nagylyukú részén egy lisztezett tálcára, jól szétszórva lereszeljük. A reszelni való tésztadarabot időnként belisztezzük, hogy könnyebben reszelhessük.
  3. A tésztát külön fazékban, bő, forrásban lévő sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük (kb. 8-10 perc).
  4. Az egész hagymát és a zellerzöldet kivesszük, és berántjuk a levest.
  5. A rántás: 1 ek lisztet a zsiradékon világos zsemleszínűre pirítunk, levesszük a tűzről, belekeverjük az őrölt paprikát, és felengedjük kb. 2 dl hideg vízzel, beleöntjük a levesbe, és összeforraljuk.
  6. Beleszórjuk a levesbe a kifőtt reszelt tésztát. Ne tegyük bele egyszerre az egészet, mert ha nem volt elég kicsi a tojás, lehet, hogy túl sok lesz a tészta.
  • Elkészítettem: 310 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 22851
  • Feltöltés dátuma: 2009. december 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paradicsomlevest leggyakrabban roppant egyszerű módon, sűrített paradicsomból szoktam készíteni. Kitapasztaltam, hogy a legjobb íze és színe az Aranyfácán elnevezésű sűrített paradicsomnak van, semmiféle adalékanyagot nem tartalmaz.

Hozzávalók

A leveshez

A reszelt tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek