r
Nosalty Logó

Paprikás krumpli csirkével

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
nessi
Paprikás krumpli csirkével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 278 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1115 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 54 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2834.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    373 mg
  • Nátrium
    2301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    390.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    100 micro
  • β-karotin
    491 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    2316 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 278 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11338.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    319 mg
  • Foszfor
    1494 mg
  • Nátrium
    9204 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.6 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1561.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    226 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    283 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    509 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    398 micro
  • β-karotin
    1964 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    9263 micro
  • Lut-zea
    1050 micro
Összesen 1115 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    546.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    444 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    447 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 54 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paradicsom tetején és alján kereszt alakú bevágást ejtünk, és pár percre forró vízbe áztatjuk. Ezalatt meghámozzuk a hagymát, és a paprikával együtt apró kockákra vágjuk.
  2. A vízből kivéve meghámozzuk a paradicsomot, és azt is feldaraboljuk.
  3. A hagymát dinszteljük a kacsazsíron, majd kevés vizet hozzáadva, folyamatosan kevergetve, ráöntjük a fűszerpaprikát.
  4. Hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát, kevés vizet, hogy le ne égjen, valamint a fűszereket. A fokhagymát meghámozzuk, és szintén belenyomjuk. Ebből lesz az alap, addig pároljuk, míg el nem kezd szétfőni. Ezalatt apró kockákra vágjuk a csirkemellet.
  5. Hozzáadjuk a csirkemellet is. Szükség esetén további vizet öntünk rá. Kb. 10 percig puhítjuk fedő alatt. Ezalatt meghámozzuk és felkockázzuk a krumplit.
  6. Hozzáadjuk a krumplit, és további vizet öntünk rá. Annyi legyen rajta, hogy ne lepje el teljesen, de le se égjen. Ha túl sok rajta a víz, akkor meg kell várni, míg elfő. Kóstolás után, ha szükséges, újrafűszerezzük. Fedő alatt főzzük kb. 10 percig. Akkor jó, ha a víz besűrűsödik, ilyenkor már érdemes odafigyelni, folyamatosan kevergetni.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 41
  • Össznézettség: 11551
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 25.

Ajánló

Nagyon jólesik mellé egy kis uborkasaláta a meleg nyári napokon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretek kísérletezgetni. Keresem a finom és az egészséges ételek közötti egyensúlyt. Így született ez a recept is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!