r
Nosalty Logó

Palak paneer - indiai spenótos tejsajt

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
P.
Palak paneer - indiai spenótos tejsajt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 562 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1124 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 125 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.5 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2325.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    918 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    160 mg
  • Foszfor
    544 mg
  • Nátrium
    667 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    280.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1011 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    702 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    310 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    317 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    8314 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1029 micro
  • Lut-zea
    17624 micro
Összesen 562 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.9 g

Zsír

  • Összesen
    75.3 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4650.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    1836 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    1088 mg
  • Nátrium
    1334 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    561.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2022 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    1405 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    621 micro
  • Kolin:
    125 mg
  • Retinol - A vitamin:
    634 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    16627 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2058 micro
  • Lut-zea
    35248 micro
Összesen 1124 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    225 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1847 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    229 micro
  • Lut-zea
    3916 micro
Összesen 125 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát olajon lassanbarnára pirítjuk. Mehet rá a gyömbér és a chili. Kis lángon dolgozzunk, hogy a fűszerek ne égjenek meg. 1-2 perc után mehet a garam maszala és az őrölt koriander. Utolsónak adjuk a kurkumát és vegyük le a tűzről.
  2. A spenótot pürésítsük bormixerrel és öntsük a hagymás alaphoz. Tegyük vissza főni. (Én a leveleket most egyben hagytam, gondoltam szebb lesz, de legközelebb maradok a pürénél. Jobb úgy.)
  3. Kevergetve főzzük 5-10 percig. Sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a joghurtot és keverjük simára.
  4. Ezen a ponton kétféleképpen készíthetjük az ételt. Vannak, akik veleforgatják a szószba a sajtot és tovább főzik kb. 10 percig. Ha ehhez van kedvünk, tegyük ezt.
  5. A másik eljárás szerint, zárjuk el a lángot a spenót alatt, ez már kész.
  6. Vágjuk a sajtot kedvünk szerint kockára és teflonserpenyőben olaj nélkül néhány oldalát pirítsuk aranyszínű ropogósra.
  7. Szedjük tányérokba a szószt, tegyük rá a sajtot és csapátival vagy bármiylen kenyérfélével tálaljuk. Rizzsel is nagyon finom.
  • Receptkönyvben: 198
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 48
  • Össznézettség: 29128
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 06.

Ajánló

pH besorolás: enyhén lúgosít

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régóta szemeztem a paneer sajt elkészítésével, nem csak azért mert nagyon egyszerű, hanem mert egyszer sikerült ennem egy étteremben és azóta szeretném reprodukálni. A sajt elkészült, ehhez méltó ételt is szerettem volna hozzá készíteni. Nagyon könnyű, finom, fűszeres fogás, a sajt külön élmény a tetején.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek