r
Nosalty Logó

Padlizsános lecsó Mikibácsitól

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Mikibácsi
Padlizsános lecsó Mikibácsitól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 334 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1004 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 57 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1450.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    1188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    482.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    85 micro
  • β-karotin
    1007 micro
  • β-crypt
    131 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    895 micro
Összesen 334 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    72.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4350.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    176 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    3563 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.4 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    1448.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    312 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    256 micro
  • β-karotin
    3020 micro
  • β-crypt
    394 micro
  • Likopin
    3860 micro
  • Lut-zea
    2686 micro
Összesen 1004 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    219 micro
  • Lut-zea
    152 micro
Összesen 57 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kockázzuk a szalonnát, és kiolvasztjuk a zsírt belőle egy nagyobb serpenyőben. Közben felkockázzuk a vöröshagymát.
  2. Rádobjuk a szalonnakockás zsírra a vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk, amíg dinsztelődik, mossuk, és karikázzuk a paprikát.
  3. Rádobjuk a paprikát, megkeverjük. Tisztítjuk, felkockázzuk közben a padlizsánt és a paradicsomot. Rászórjuk a fűszereket (kivéve a fűszerpaprikát) a paprikás hagymára, kicsit pirítjuk, hogy jöjjön az illata, rádobjuk a padlizsánt és a paradicsomot, felöntjük min. két deci vízzel, fedővel lefedve pároljuk.
  4. Öt perc múlva rászórjuk és elkeverjük a fűszerpaprikát, öt percig még fedő nélkül főzzük, amíg a fűszerpaprika besűríti a szaftját. Jó étvágyat!
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 5694
  • Feltöltés dátuma: 2017. augusztus 10.

Ajánló

Ez nem olyan damasztabroszos-ezüst villás étel, hanem tunkolós-beszélgetős fajta, laza fröccsök fogyasztásával kiegészítve. A bor is masszívabb kékfrankos legyen, legjobb ilyenkor a soproni. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Padlizsános lecsó Mikibácsitól
Mikibácsi 42 recept

Lecsófüggő vagyok, szeretem mindenféle formában, és az alapokat kiegészítve mindenféle zöldséggel és fűszerrel. Míg a cukkinis lecsónál a fűszerezés a fontos, a padlizsánosnál a felhasznált zsiradék mennyisége a lényeges, tehát többet kell használni, mint a mezei lecsónál. Természetesen gazdagítható kolbászkarikával, tojással, ez itt az alapváltozat. Ez az étel is gluténmentes, mert én így főzök és étkezem. Jelen esetben kurkuma is szerepel a fűszerek között, mert szeretem, és erős gyulladásgátló hatása van. Aki hetente fogyaszt kurkumát, valószínűbb, hogy öregkorában nem felejti el kicsoda az Alzheimer, akit folyton emlegetnek vele kapcsolatosan.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek