r
Nosalty Logó

Padlizsános cukkinitekercs

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Receptműves
Padlizsános cukkinitekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 251 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1009 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 61 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.9 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    307.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3982 micro
Összesen 251 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.7 g

Zsír

  • Összesen
    54.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    903.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.2 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1231.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    959 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15927 micro
Összesen 1009 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    54.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    962 micro
Összesen 61 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, a cukkini két végét levágjuk, majd 3-4 mm-es csíkokra vágjuk vízszintesen.
  2. A padlizsánt téglalapokra vágjuk (vízszintesen félbe, majd függőlegesen téglalapokra - olyan magas legyen egy téglalap, mint amilyen szélesek a cukkinicsíkok).
  3. Sózzuk be a cukkinicsíkok és a padlizsán darabok minden oldalát, majd várjuk meg, amíg levet ereszt.
  4. A lilahagymát tisztítsuk meg, vágjuk félbe, és szeleteljük fel 2-3 mm vastagságú félkarikákra.
  5. Gyújtsuk be a sütőt, és olivaolajjal kenjünk ki egy tűzálló tálat vagy sütőedényt.
  6. Konyhai papírtörlővel itassuk le a cukkinicsíkokról és a padlizsán darabokról a vizet, és kezdhetjük összeállítani a tekercset.
  7. Kiterítjük a cukkinit, arra a sonkát, majd az egyik szélen egymásra halmozunk padlizsánt, hagymát és ismét padlizsánt.
  8. A padlizsános oldalról indulva szorosan feltekerjük.
  9. A tekercs oldalát fogpiszkálóval vagy grillnyárssal megtűzzük, az olivaolajjal kikent tálra tesszük, és lefedjük alufóliával.
  10. 25 percig sütjük alufólia alatt, majd 15-20 percig alufólia nélkül (tűpróbával ellenőrizzük, hogy a padlizsán is megsült-e).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 6855
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 27.

Ajánló

A sütési idő függ a padlizsán méretétől is. Lehet még beletenni más zöldségeket is (pl. gombát, sárgarépát). Jól illenek hozzá a friss fűszernövények, lehet bele tekerni pl. bazsalikomot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

Padlizsán és cukkini időszakban sűrűn előforduló előétel nálunk a paradicsomos-pestos változat, éppen ezért most valami újdonságot szerettem volna kipróbálni ezzel a két összetevővel. Nem csalódtam, ismét nagyon finom változattal bővült a házi étlap, ráadásul korlátlan a variációk száma, biztosan ki fogom próbálni gomba, sárgarépa "töltelékkel" is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek