r
Nosalty Logó

Pácolt fűszeres sajtok

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Pácolt fűszeres sajtok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 880 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 3520 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 42% Zsír
Összesen 401 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    82.9 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2386.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    665 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    448 mg
  • Nátrium
    1221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 880 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.4 g

Zsír

  • Összesen
    331.7 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    167 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9547.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    2659 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    1792 mg
  • Nátrium
    4886 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1075 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    115 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1044 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    373 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    510 micro
Összesen 3520 kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.2 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1093.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    560 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 401 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felszeleteljük kis darabokra a sajtokat, majd jócskán megborsozzuk, megszórjuk chilivel. (Ha örlős a chili, akkor lehet annyi, mint a bors, ha egészben van, akkor 1-2 kisebb darab bőven elég.)
  2. Meglangyosítjuk az olívaolajat (sajtmennyiségtől függően, annyit, hogy majd ellepje a sajtokat a befőttes üvegben), majd közben beleszórjuk a citromfű leveleket, petrezselymet, bazsalikomot, kaprot, belezúzzuk a fokhagymát és még egy kicsit megborsozhatjuk, chilizhetjük.
  3. Beleöntjük az olajba a sajtokat, egész olajbogyókat, (ekkor már levehetjük a tűzről)és átforgatjuk őket úgy, hogy a fűszeres olaj megtapadjon rajtuk.
  4. Jól záródó, befőttes/ csatos üvegbe rakjuk az olívabogyós-fűszeres sajtot úgy, hogy az olaj teljesen ellepje (ha nem lepi el, öntsünk rá még és megfűszerezhetjük az egésznek a tetejét), majd kb. 1-1,5 hétre hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek.
  • Receptkönyvben: 348
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 28453
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 15.

Ajánló

Borozgatáshoz nasinak vagy akár magában is megállja a helyét! Ha nincs otthon ennyiféle sajt, egy fajtából is nagyon finom lesz!:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egész család és baráti kör imádja. Sosem szokott kitartani addig, ameddig érlelni kéne...;)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!