r
Nosalty Logó

Oroszkrém torta 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Risi
Oroszkrém torta 4.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 642 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 7687 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 240 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    627.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    228 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.2 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 642 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    148.6 g

Zsír

  • Összesen
    351.6 g
  • Telített zsírsav
    271 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    2461 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7532.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    2033 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    2730 mg
  • Nátrium
    2324 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    986.3 g
  • Cukor
    700 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    585.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1543 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    514 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    375 micro
  • Kolin:
    1758 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1521 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2609 micro
Összesen 7687 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 240 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához valókat összekeverjük, és megsütjük margarinnal kikent, lisztezett, kapcsos tortaformában. Én külön szoktam felverni a tojássárgákat a cukorral, forró vízzel és utána belekeverni a sütőporos lisztet, majd a felvert tojásfehérjét.
  2. Elkészítjük a krémet. A tojássárgákat a cukorral és a tejjel elkeverjük és felfőzzük, mint a madártejet. A tűzről levéve beleteszünk 2 csomag vaníliás cukrot. Közben 1 csomag zselatint 1-2 dl tejben felolvasztunk. A krémhez öntjük, és kihűtjük. Ha kihűlt 9 dl felvert tejszínnel összekeverjük. Mazsolát rumban áztatunk, és ezzel szórjuk meg a rétegeket. (vagy a krémbe keverjük)
  3. A piskótát háromba vágjuk.
  4. Most következik a torta összeállítása.
  5. Vegyünk egy kicsit nagyobb lábast, mint a tortaformánk volt és az aljára tegyünk krémet. Rátesszük lefelé fordítva a piskótánk tetejét, (ha kiborítjuk ez lesz legfelül) majd megint krém következik, a lábas és a tészta közötti részre is (ez lesz a tortánk oldala) és a piskótára is.
  6. Rátesszük a középső piskótát is, megint krém az oldalára és a tetejére, majd rátesszük a piskóta alját is. Most már csak az oldalára teszünk krémet.
  7. Ha végeztünk, akkor mára nincs is több dolgunk, betesszük a hűtőbe dermedni másnapig.
  8. Másnap vízbe állítjuk rövid időre (3-6 perc attól függően mennyire meleg a vizünk. Nem kell forró, langyos is elég, különben megolvad a krém) és kiborítjuk óvatosan egy torta tartóra. Ezek a legkritikusabb részek, ha már kijött a lábasból nyert ügyünk van!
  9. Utolsó lépésként feldíszítjük a tortánkat ízlésünk szerint (A tejszínhabba tehetünk zselatin fixet, hogy biztosabban megdermedjen), majd visszatesszük a hűtőbe dermedni.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 28 alkalommal
  • Receptkönyvben: 264
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 100
  • Össznézettség: 103853
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 08.

Ajánló

Kicsit meg kell vele dolgozni, de megéri a végeredmény. Kreativitásunkat kiélhetjük teljesen. :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik barátnőmtől kaptam évekkel ezelőtt a receptet bátyám nagy örömére, mivel ez a kedvenc tortája. Azóta többször elkészítettem már, de mindig kicsit máshogy sikerül függően a tejszínhabtól. Szerintem nagyon finom a krém benne. A készítésről kép itt látható.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?