r
Nosalty Logó

Olasz húsgombócleves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
witch
Olasz húsgombócleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húsgombóchoz

A leveshez

Összesen 271 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húsgombóchoz

A leveshez

Összesen 2168 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A húsgombóchoz

A leveshez

Összesen 49 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2168.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    1605 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    109.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    276 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    311 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2824 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5872 micro
Összesen 271 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    169.5 g

Zsír

  • Összesen
    85.5 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    723 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    17347.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    226 mg
  • Kálcium
    1471 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    531 mg
  • Foszfor
    2237 mg
  • Nátrium
    12837 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    878.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2204 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    166 mg
  • D vitamin:
    183 micro
  • K vitamin:
    2484 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    42 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1106 micro
  • Kolin:
    747 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22594 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46978 micro
Összesen 2168 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    289 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    509 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1059 micro
Összesen 49 kcal

Hozzávalók

A húsgombóchoz

A leveshez

Elkészítés

A húsgombóchoz

  1. A húsgombóc hozzávalóit jól összegyúrjuk, kb. 2 cm átmérőjű gombócokat formázunk belőle.
  2. A húslevest a fűszerekkel felrakjuk főni, ha vízzel készítjük, ízlés szerint sózzuk. Amikor forr, belerakjuk a gombócokat, majd a spenótot, végül a tarhonyát. Addig főzzük, amíg a tészta megpuhul.
  3. Közben a tojást elkeverjük a 3 ek sajttal, 1-2 merőkanál forró levessel felengedjük, és szintén elkeverjük.
  4. Amikor a leves kész, a tűzről lehúzva állandó keverés mellett beleöntjük a tojásos masszát.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 220
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 11479
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 16.

Ajánló

Tálaláskor szórhatunk rá még parmezán sajtot.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lehet, hogy más is ismeri ezt a receptet olasz esküvői leves néven. Utánanéztem és a wikipedia szerint semmi köze hozzá, csak rosszul lett lefordítva. Arra gondoltak ugyanis, hogy a zöldfélék (az én esetemben spenót) jól illenek össze a húsokkal. Ennek az ételnek is sok változata létezik, nekem ez volt szimpatikus.

Hozzávalók

A húsgombóchoz

A leveshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!