r
Nosalty Logó

Narancstorta 4. - tejszínes narancskrémmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nagyné Racsek Renáta
Narancstorta 4. - tejszínes narancskrémmel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 407 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 4899 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 193 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 407 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    88.5 g

Zsír

  • Összesen
    348 g
  • Telített zsírsav
    206 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    2550 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5549 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    1551 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    2211 mg
  • Nátrium
    1383 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    371.5 g
  • Cukor
    217 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1540.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3478 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    298 mg
  • D vitamin:
    548 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    439 micro
  • Kolin:
    1369 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3360 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    957 micro
  • β-crypt
    919 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2804 micro
Összesen 4899 kcal
  • 4% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    216.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    54 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Egy nagy tálban habosra keverjük a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral.
  2. A tojások fehérjébe egy csipet sót teszünk, majd kemény habbá verjük.
  3. A lisztet átszitáljuk, ésalaposan összekeverjük a sütőporral.
  4. A tojássárgájára rászórjuk a liszt felét, hozzáadjuk a tojásfehérjét, a tetejére hintjük a maradék lisztet, majd fakanállal óvatosan összedolgozzuk a masszát.
  5. Sütőpapírral kibélelt vagy kikent sütőformába öntjük, végül előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  6. A vaníliás pudingport megfőzzük a narancslében, hozzáadunk 3-4 ek cukrot.
  7. A kész pudingba azonnal belekeverjük az összevágott narancsdarabokat, majd kihűtjük.
  8. Felverjük a tejszínt, a végén hozzáadjuk a habfixálót és 3-4 ek porcukrot.
  9. A tejszín 1/3-át hozzákeverjüka pudingos krémhez, a többit félretesszük a díszítéshez.
  10. A piskótát három részre vágjuk, megtöltjük a krémmel.
  11. A megmaradt tejszínnel díszítjük a tortát.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 145
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 37380
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 17.

Ajánló

Tejszín helyett én növényi hab alapanyagot használok (Pl: Hulala). Ha cukrozott a hab alapanyag, ne tegyünk bele több cukrot a felveréskor! Ezen a képen babapiskótával díszítettem, de egy éjszaka alatt sem puhult meg teljesen a babapiskóta, úgyhogy legközelebb a bevált módon fogom díszíteni, tejszínhabbal.:) És egy fortély: a sütőformának csak az alját kenjük ki, az oldalát ne, így szép magas marad a piskótánk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Narancstorta 4. - tejszínes narancskrémmel
Nagyné Racsek Renáta 26 recept

Sokszor elkészítettem már, mindig nagy sikere van... A krém saját találmány. :) Nem nehéz elkészíteni, nálam a díszítés igényel több időt.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek