r
Nosalty Logó

Narancsos madártej

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Narancsos madártej
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 342 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2056 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    590.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    313 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 342 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    77 g

Zsír

  • Összesen
    49.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3541.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    1876 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    483 mg
  • Nátrium
    1035 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    291.5 g
  • Cukor
    236 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    325.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    330 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    586 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    284 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1192 micro
Összesen 2056 kcal
  • 10% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    2.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 96 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A narancs héját lereszeljük, levét kifacsarjuk.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét habbá verjük 2 ek cukorral.
  3. Egy nagy edényben felteszünk a tűzre 1 l tejet, és mikor forró, a tojásfehérjéből kanállal galuskákat szaggatunk bele. Mindkét oldalát egy-két percig főzzük. Szűrőkanállal kiszedjük, és félretesszük.
  4. A tojássárgákat elkeverjük a maradék cukorral, vaníliás cukorral, narancshéjjal, és liszttel. A maradék tejjel, és a narancslével összekeverjük.
  5. A forró tejből öntünk a tojásos masszához, elkeverjük, és az egészet beleöntjük a tejbe. Sűrűre főzzük.
  6. A habgaluskákkal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8664
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 08.

Receptkategóriák

Egy multiban olyan narancsot sikerült venni, ami már félig kiszáradt, megenni lehetetlen volt. Ezért kifacsartam a maradék levét. A madártejet már régóta akartam készíteni, mert régen csináltam. Aztán összepárosítottam őket.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek