r
Nosalty Logó

Mustáros karajszelet tejfölös-zöldséges tésztával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Mustáros karajszelet tejfölös-zöldséges tésztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
sörös
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A hús pácolásához

Köret

Összesen 1277 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A hús pácolásához

Köret

Összesen 3834 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A hús pácolásához

Köret

Összesen 204 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.4 g

Zsír

  • Összesen
    61.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7438.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    141 mg
  • Foszfor
    794 mg
  • Nátrium
    6248 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    341.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    288 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 1277 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    208.1 g

Zsír

  • Összesen
    183.5 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    507 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    22316 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    436 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    422 mg
  • Foszfor
    2381 mg
  • Nátrium
    18743 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    301.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1025.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    864 micro
  • Kolin:
    529 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    61 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 3834 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1192.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    1001 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 204 Kcal

Hozzávalók

A hús pácolásához

Köret

Elkészítés

A hús pácolásához

  1. A húst szeletekre vágjuk és kiklopfoljuk. A páchoz az összetevőket egy tálban összekavarjuk, és beletesszük a karajszeleteket. 1 napig a hűtőszekrényben, lefedve tároljuk.
  2. Mindezek után egy nagy serpenyőt veszünk elő a sütéshez, és meglocsoljuk egy kis olajjal.
  3. A szeleteket közepes lángon aranybarnára sütjük.

Köret

  1. Egy lábosban vizet forralunk fel. Beleteszünk egy kis kanál sót és olajat. Először a mexikói mixet tesszük bele, és hagyjuk kb 6-7 percig főni. Majd belekerülhet a tészta, és főzzük ezt is körülbelül 6-7 percig. Majd egy szűrő segítségével leöntjük a levet.
  2. A tejfölt, majonézt, mustárt, sót összekeverjük, és összeforgatjuk a zöldséges tésztával.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8332
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Párommal úgy gondoltuk, hogy kimegyünk grillezni a szabadba, így megvettük hozzá a husit, amit 1 napig hagytam pácolódni a hűtőben (mert minél tovább áll a pácban, annál finomabb lesz majd kisütve). Másnap végül változott a terv, és itthon a konyhában egy serpenyőben voltam kénytelen kisütni a karajszeleteket. A rizsa meg a krumpli helyet egy különleges tészta köretet találtam mellé. ;)

Hozzávalók

A hús pácolásához

Köret

Címlapról ajánljuk

B12-vitamin és folsav – Vitaminok az idegrendszerért!

A B12-vitamin és a folsav hozzájárul a normális pszichológiai funkciókhoz, azaz az olyan kognitív teljesítményekhez, mint a memória, a koncentráció, a tanulás és a problémamegoldás. E vitaminok túl kis mennyiségben való bevitele hosszú távon gyengítheti a kognitív teljesítményt, különösen a memóriát, illetve összefüggésbe hozható a depresszió kialakulásával is.

Hirdetés

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Hirdetés

További cikkek