r
Nosalty Logó

Mustáros gombaragu alatt sült rozmaringos csirke

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Timcsi21
Mustáros gombaragu alatt sült rozmaringos csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 528 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2110 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 146 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1410.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    576 mg
  • Nátrium
    360 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    257 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 528 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    181.7 g

Zsír

  • Összesen
    121 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    719 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5641.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    1406 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    262 mg
  • Foszfor
    2304 mg
  • Nátrium
    1440 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1009.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1028 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    201 micro
  • Kolin:
    547 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    143 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 2110 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 146 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rozmaringot és a sót egy mozsárban összetörjük. A csirkemellet ujjnyi szeletekre vágjuk, mindkét oldalát bedörzsöljük a rozmaringos sóval és frissen őrölt borssal, majd lisztben átforgatjuk, és kevés felhevített vajon mindkét oldalát átpirítjuk. Félretesszük.
  2. A felkockázott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk az apróra vágott gombát, és átpirítjuk. Ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük, hozzáadjuk a mustárt, a kevés vízzel elkevert keményítőt, és az egészet összeforraljuk.
  3. Az elősütött húst egy kivajazott hőálló tálba helyezzük, mindegyik tetejére teszünk a gombás raguból, és megszórjuk reszelt sajttal.
  4. Forró 200 °C-os sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen ráolvad a húsra, és egy kis színt kap.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 679
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 52
  • Össznézettség: 27430
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mustáros gombaragu alatt sült rozmaringos csirke
Timcsi21 11 recept

Nagyon egyszerű, mégis ünnepi ízletes főétel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek