r
Nosalty Logó

Milánói brassói aprópecsenye

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Bakonyiné
Milánói brassói aprópecsenye
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1104 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 6621 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.5 g

Zsír

  • Összesen
    62.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1307.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    761 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    437.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    233 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 1104 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    399 g

Zsír

  • Összesen
    372.4 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    160 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    1420 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7846.6 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    519 mg
  • Kálcium
    542 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    725 mg
  • Foszfor
    4563 mg
  • Nátrium
    1399 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    2623 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    326 mg
  • D vitamin:
    1400 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    17 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    93 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    1407 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 6621 kcal
  • 11% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A husit felkockázzuk, és a félkarikákra vágott hagymával egy tepsibe rakjuk, és fél óránként átkeverve megsütjük. Lehetőleg olyan tepsibe tegyük, aminek van teteje, ha nincs, akkor fedjük le fóliával, hogy jó szaftos maradjon a hús. Sózzuk, borsozzuk. Esetleg aki szereti, tehet rá még fokhagymát is.
  2. Közben a burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és bő olajban kisütjük. Ha kész, félretesszük.
  3. Összekeverjük a "sült" husit és a milánói szószt, majd visszatesszük a sütőbe egy negyed órára.
  4. Utána elzárjuk a sütőt, majd belekeverjük a krumplit is, és még egy fél órára visszatesszük a még meleg sütőbe, fedő (fólia) nélkül.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 5002
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Milánói brassói aprópecsenye
Bakonyiné 3 recept

Ezt a receptet már vagy két-három éve találtam ki. Egyik nap sima brassóit csináltam, aztán azon gondolkodtam, hogyan lehetne egy kicsit feldobni. Pont volt itthon egy üveg milánói szósz... belekevertem, és azóta mindig így csinálom. Az itt leírt adag 3-4 emberes. A mennyiség változtatható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!