r
Nosalty Logó

Medvehagymás hummus

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dávid
Medvehagymás hummus
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 546 kcal
  • 14% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2186 kcal
  • 14% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 333 kcal
  • 14% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    27.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1006.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    275 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    558 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 546 kcal
  • 14% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.9 g

Zsír

  • Összesen
    111.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    40 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4024.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    1100 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    408 mg
  • Foszfor
    2232 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    232.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1598 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 2186 kcal
  • 14% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    614.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 333 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csicseriborsót egy éjszakára hideg vízbe beáztatjuk.
  2. Másnap leöntjük róla a vizet, és egy nagy lábast felmelegítünk.
  3. Beletesszük a csicseriborsót, hozzáadjuk a szódabikarbónát, és 3-4 percig, folyamatos keverés mellett átpirítjuk. Hozzáöntünk másfél liter vizet, és felforraljuk, közben a tetején keletkező habot leszedjük.
  4. 30-35 perc alatt puhára főzzük. Akkor jó, ha könnyen szét tudjuk nyomni a szemeket a fakanállal.
  5. Leszűrjük a csicseriborsót, és késes betétű robotgépben pürésítjük. Hozzáadjuk a tahinit, a citromlevet, a medvehagymát és a sót, majd krémesre turmixoljuk.
  6. A végén annyi hideg vizet adunk hozzá, hogy krémes masszát kapjunk.
  7. 30 percig állni hagyjuk, majd tálalásnál tehetünk a tetejére 1-2 evőkanál medvehagymapestot is.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 109
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3619
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 16.

Receptkategóriák

Ottolenghi hummus receptje (nekem ez vált be a legjobb), medvehagymásítva. De rengeteg variációban lehet készíteni: chilivel, spenóttal, curryvel, bármivel. A lényeg, hogy ne konzerv csicserit használjunk, mert sohasem lesz olyan jó az állaga!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek