r
Nosalty Logó

Mascarpones répatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NovakAndi
Mascarpones répatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tortához

A tetejére

Összesen 427 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tortához

A tetejére

Összesen 5129 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tortához

A tetejére

Összesen 373 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    360.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    413 micro
  • β-karotin
    985 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    120 micro
Összesen 427 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    78.4 g

Zsír

  • Összesen
    341.3 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    116 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4322.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    75 mg
  • Kálcium
    522 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    471 mg
  • Foszfor
    1803 mg
  • Nátrium
    1412 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    464.1 g
  • Cukor
    297 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    301.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1422 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    77 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    489 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11820 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1443 micro
Összesen 5129 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    25 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    316 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    362 micro
  • β-karotin
    864 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 373 Kcal

Hozzávalók

A tortához

A tetejére

Elkészítés

A tortához

  1. A répát káposztareszelőn lereszeljük.
  2. A tojásokat egy tálban villával felverjük, egy másik tálban az olajat és a cukrot kb. 2 percig robotgéppel összedolgozzuk, majd a felvert tojást folyamatos keverés mellett beleöntjük.
  3. Hozzáadjuk a reszelt répát, és a durvára darált diót.
  4. Apránként beledolgozzuk a lisztet, amibe előzetesen belekevertük a többi száraz hozzávalót (sütőport, fahéjat, gyömbért és sót).
  5. Sütőben készre sütjük (tűpróba).
  6. Amíg sül a torta, a máz hozzávalóit összekeverjük egy tálban.
  7. A kihűlt süteményt kettévágjuk, közepét megkenjük baracklekvárral, majd a tetejét a mascarponés krémmel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 63
  • 7 napos nézettség: 233
  • Össznézettség: 28023
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mascarpones répatorta
NovakAndi 48 recept

Ezt a répatortát nemrég egy kedves rokonunk szülinapján ettük. Mind a gyerekek, mind a felnőttek körében nagy sikert aratott, így gyorsan elkértem a receptet, és meg is sütöttem... Fini lett :) A recept alapja Catherine Atkinson - Fiona Patchett: Nagy sütiskönyv gyerekeknek c. könyvében lévő recept.

Hozzávalók

A tortához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek