r
Nosalty Logó

Malacsült lusta krumplival és részeges káposztával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Receptműves
Malacsült lusta krumplival és részeges káposztával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A malacsülthöz

A részeges káposztához

A lusta krumplihoz

Összesen 1812 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A malacsülthöz

A részeges káposztához

A lusta krumplihoz

Összesen 7247 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A malacsülthöz

A részeges káposztához

A lusta krumplihoz

Összesen 159 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.6 g

Zsír

  • Összesen
    143 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    43 g
  • Koleszterin
    194 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3250.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    750 mg
  • Nátrium
    2043 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    699.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    45 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    541 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1853 micro
Összesen 1812 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    282.5 g

Zsír

  • Összesen
    572.1 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    248 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    171 g
  • Koleszterin
    776 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13003.4 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    396 mg
  • Kálcium
    772 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    605 mg
  • Foszfor
    3001 mg
  • Nátrium
    8170 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    221 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    2797.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    181 mg
  • C vitamin:
    269 mg
  • D vitamin:
    236 micro
  • K vitamin:
    353 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    468 micro
  • Kolin:
    851 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    50 micro
  • β-karotin
    2162 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7414 micro
Összesen 7247 kcal
  • 7% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 159 kcal

Hozzávalók

A malacsülthöz

A részeges káposztához

A lusta krumplihoz

Elkészítés

A malacsülthöz

  1. A malacsülthöz a karajt először jól megmossuk, majd beírdaljuk a bőrt. A bemetszésnél szeletekre vágjuk a karajt egészen a csontig.
  2. A hússzeleteket besózzuk, és az összetevőknél írt fűszerek keverékével beszórjuk a szeletek között (borókabogyó és babérlevél később jön).
  3. A megtisztított fokhagymákkal megtűzdeljük a szeleteket.
  4. Felkarikázzuk a vörös- és lilahagymát, és a hússzeletek közé tesszük felváltva, majd a bőrös részét is megszórjuk fűszerekkel.
  5. A befűszerezett, megtűzdelt karajt olyan edénybe tesszük, amelyben olajjal annyira fel tudjuk önteni, hogy az ellepje. Mellédobjuk a megmaradt fokhagymákat és hagymakarikákat, dobálunk bele babérlevelet és borókabogyót, majd alufóliával vagy fedővel lefedjük, és hidegre tesszük.
  6. Begyújtjuk a sütőt 180-190 fokra.
  7. A malacot átköltöztetjük egy magasabb falú tepsibe, öntünk mellé egy kicsit a fűszeres olajból (1-2 dl), egy pohár sört (2 dl), és alufóliával lefedjük.
  8. A fólia alatt puhára sütjük a húst, a sütési idő a hús méretétől függ, de nagyjából 40-50 perccel számolhatunk.
  9. Eltávolítjuk az alufóliát, és sörös mézzel megkenjük a bőrt.
  10. Fél órát sütjük tovább, közben 5-10 percenként meglocsoljuk a hús körüli szafttal, illetve megkenjük a sörös-mézes bájitallal. Ezt mindaddig ismételjük, amíg a bőr ropogós barnás piros nem lesz.
  11. A káposztát lábosba tesszük, belekeverjük a cukrot, a fűszereket, és felhevítjük.
  12. Amikor rotyogni kezd, hozzáadjuk a fehérbort, majd fedő alatt 20 percet pároljuk. Ez idő alatt időnként megkevejük a káposztát, hogy ne égjen le.
  13. A fedőt levéve beleöntünk egy deci sört, majd 10 percet még tovább főzzük.
  14. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, és karikára vágjuk (0,5-1 cm között).
  15. A vöröshagymát apróra vágjuk.
  16. Feldaraboljuk a sonkát és a kolbászt.
  17. A spenótlevelet megmossuk, kivágjuk a levélnyelet és a főeret, majd apróra vágjuk.
  18. Begyújtjuk a sütőt 180 fokra.
  19. Olívaolajjal kikenjük a hőálló üvegedényt, majd belerakjuk a felkarikázott burgonyát.
  20. Megszórjuk sóval, feketeborssal, rászórjuk az apróra darabolt vöröshagymát, sonkát, kolbászt és spenótlevelet.
  21. Alufóliával befedjük a tálat, és betesszük a sütőbe (van, aki kis vajdarabkákat is dob a krumplira, illetve önt hozzá egy deci vizet - én nem szoktam).
  22. 20 perc sütés után eltávolítjuk a fóliát, majd 15 percet sütjük 200 fokon, hogy ropogósra barnuljon a krumplik teteje.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 391
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 105861
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 15.

Ajánló

A malac elkészíthető édeskésebb változatban (mézes pác, fahéj, stb.), amihez jól passzol a szegfűszeg. Hőlégkeveréses sütőben a malacnál és krumplinál gyorsabban el lehet végezni a megpirítást.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

A Receptműves mottótól (Egyszerűen, gyorsan...) eltérően most kimondottan egy olyan recept következik, amelyik se nem gyors, se nem egyszerű, de adódnak olyan alkalmak az életben (pl. szilveszter és más sátras ünnepek), amikor a kivételek felülírhatják a szabályokat.

Hozzávalók

A malacsülthöz

A részeges káposztához

A lusta krumplihoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek