r
Nosalty Logó

Mákos ribizlitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Mákos ribizlitorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A tetejére

Összesen 1125 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A tetejére

Összesen 4497 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A tetejére

Összesen 287 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1248 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    506 mg
  • Nátrium
    198 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    166.9 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 1125 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    75.7 g

Zsír

  • Összesen
    176.7 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    912 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4991.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    1625 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    2024 mg
  • Nátrium
    792 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    667.7 g
  • Cukor
    344 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    567.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1401 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    122 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    244 micro
  • Kolin:
    545 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1373 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    341 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    935 micro
Összesen 4497 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 287 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához habosra keverjük a vajat, apránként hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, csipet sót és a reszelt citromhéjat, és tovább keverjük, míg a tészta sima és egyenletes lesz. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, a masszát mindegyikkel fél percig keverjük
  2. Ezután két részletben hozzáadjuk a sütőporral elkevert átszitált lisztet és a joghurtot, majd a mákot.
  3. A tésztát vajjal kikent, lisztezett tortaformába öntjük.
  4. A tortazseléport elkeverjük a cukorral és a ribizliszörppel, majd a gyümölcsöt is beleforgatjuk. A masszát eloszlatjuk a tésztalapon, majd villával spirál alakban belehúzzuk a tésztába.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük. Ha a torta kissé kihűlt, kivesszük a formából, és süteményrácson hagyjuk kihűlni.
  6. Tálalás előtt porcukrozzuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5634
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Semmi különös, az egyik Kiskegyedben találtam, és az egész családnak nagyon ízlett, ezért újból megcsináltam, és még fogom is.

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?