r
Nosalty Logó

Mákos krémes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Berdál Bernadett
Mákos krémes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 750 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 6009 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tésztához

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 352 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1056.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.8 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    360 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    347 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 750 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.2 g

Zsír

  • Összesen
    405.3 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    103 g
  • Koleszterin
    1590 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8449.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    3252 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    744 mg
  • Foszfor
    3001 mg
  • Nátrium
    1195 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    502.7 g
  • Cukor
    271 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    344 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2880 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    35 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    169 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    1076 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2777 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    1236 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1764 micro
Összesen 6009 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    497 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 352 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A gyúrt tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két részre osztjuk.
  2. Az egyik lapot margarinnal megkent tepsi hátán kisütjük. Félretesszük. Ez lesz a süteménynek a felső lapja.
  3. A gyúrt tészta másik lapját tepsibe tesszük, alá sütőpapírt rakunk. A 6 tojásból piskótatésztát készítünk, liszt helyett 15 dkg darált mákot teszünk bele. Citrom héjával ízesíthetjük. Aki akar, kevés sütőport is tehet bele, lazább lesz a tészta tőle.
  4. Ezt a másik lapra kenjük, és együtt közepes hőfokon előmelegített sütőben megsütjük.
  5. A krémhez a vajat kikeverjük a porcukorral és félretesszük. A pudingporból tejjel pudingot készítünk. Ha a vajas krém és a puding is egyforma hőmérsékletre hűlt, összekeverjük őket. Mindig a krémbe kell rakni kanalanként a pudingot, akkor szép, egynemű lesz a krém és nem csapódik ki belőle semmi.
  6. Ez a krém kerül a már kisült és kihűtött tészta tetejére. Szépen elkenjük, és rárakjuk a már kisütött legelső lapot.
  7. Tetejére csokimáz kerül, amihez a tortabevonót megolvasztjuk gőz felett és teszünk bele olajat. Csomómentesre elkeverjük és a lapra kenjük. A tetejére kevés fehércsokit lehet olvasztani, így érdekesebb végeredményt kaphatunk.
  8. tepsi mérete 33x24
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 460
  • Tegnapi nézettség: 61
  • 7 napos nézettség: 194
  • Össznézettség: 65361
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Berdál Bernadett 14 recept

Nagyon finom és egyszerű elkészíteni.

Hozzávalók

A tésztához

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek