r
Nosalty Logó

Lencseleves 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Lencseleves 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 937 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 3742 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 168 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    170 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3254.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    783 mg
  • Nátrium
    2111 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    336.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1075 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    416 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    3951 micro
  • β-karotin
    9696 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    484 micro
Összesen 937 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    239.8 g

Zsír

  • Összesen
    178.1 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    678 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13018.3 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    215 mg
  • Kálcium
    709 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    437 mg
  • Foszfor
    3131 mg
  • Nátrium
    8445 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    313.2 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    1345.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4299 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    163 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1665 micro
  • Kolin:
    985 mg
  • Retinol - A vitamin:
    397 micro
  • α-karotin
    15806 micro
  • β-karotin
    38785 micro
  • β-crypt
    250 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    1936 micro
Összesen 3742 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    586.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    194 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    712 micro
  • β-karotin
    1746 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 168 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A csülköt egy hagyma társaságában megfőzzük.
  2. Ha megpuhult, kivesszük a vízből, felkockázzuk és félretesszük.
  3. A csülök főzőlevében megfőzzük a lencsét és a zöldségeket. Babérlevéllel, őrölt borssal fűszerezzük. Sózni nem valószínű, hogy kell, mert a csülök eleve nagyon sós. Ha megpuhultak a zöldségek visszatesszük a húst.
  4. A lisztből és olajbólrántást készítünk. Ha kész, a pirospaprikát és az apróra vágott fokhagymát hozzátesszük, folyamatos kevergetés mellett felöntjük egy kevés vízzel és a forrásban lévő leveshez adjuk.
  5. Egy kevés ecettel savanyítjuk.
  6. Tálaláskor ízlés szerint tejfölt kínálhatunk hozzá.
  • Receptkönyvben: 288
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 106
  • Össznézettség: 271190
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Volt egy kis csülök még a mélyhűtőben, és a gyerekek pedig erre a levesre szavaztak. Természetesen palacsinta kísérte. Általában javasolt a lencsét még előző este vízbe áztatni, mivel így könnyebben puhul. Erre nekem most nem volt lehetőségem, mert  előző este még nem terveztem ezt a levest. Így is nagyon finom és puha lett.

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek