r
Nosalty Logó

Lasagne Livike konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Livike29
Lasagne Livike konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1121 kcal
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 6727 kcal
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 158 kcal
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.6 g

Zsír

  • Összesen
    37.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1834.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    95 mg
  • Kálcium
    502 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    689 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3012 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 1121 kcal
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    429.8 g

Zsír

  • Összesen
    225.8 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    925 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11004.8 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    572 mg
  • Kálcium
    3010 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    578 mg
  • Foszfor
    4136 mg
  • Nátrium
    2643 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    686.5 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1187.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    852 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    152 mg
  • D vitamin:
    230 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    95 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1326 micro
  • Kolin:
    840 mg
  • Retinol - A vitamin:
    801 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    611 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    18074 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 6727 kcal
  • 17% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    423 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 158 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Minden réteget egyesével elkészítünk: A lasagne tésztát megfőzzük.
  2. A húsos réteget milánói alapként készítjük el. A vöröshagymát felaprítjuk, kevés olajon feltesszük pirítani. Ha megpirult, beletesszük a milánói alap fűszerkeveréket, gyors összekeverjük vele, és hozzáadjuk a darált húst. A paradicsomlével megöntjük, és puhára főzzük.
  3. A következő réteg a besamel mártás. Egy másik edényben hevítünk olajat. Ha felmelegedett, beletesszük a lisztet,és kicsit megpirítjuk benne. Ha megpirult, félrehúzzuk a tűzről, és nagyon óvatosan, apránként hozzákeverjük a tejet. Ha az egész benne van, ismét a tűzre tesszük,és állandó kevergetés mellett felforraljuk, sóval és borssal ízlesítjük, majd elzárjuk.
  4. A zöldséges rétegnek én a mirelit mexikói zöldségkeveréket választottam, amit forró vízben puhára főzünk.
  5. Összeállítás: Egy magas falú tepsit válasszunk. A tepsi aljába kevés olajat szétkenünk és nagyon enyhén (!!!) megszórjuk zsemlemorzsával. (Ez felszívja a felesleges olajat és a tészta sem fog leragadni.)
  6. Alsó szint a tészta. Béleljük ki a tepsit a tésztával. Erre a rétegre jöhet a hús 1/3 része, következő réteg a zöldséges keverék fele, erre a besamel mártás felét tesszük, majd ismét tészta, majd a hús második harmada jön, és a zöldségkeverék másik fele. A besamel másik fele, erre tészta, a hús harmadik harmada, végül a tetejét gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.
  7. Előremelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 67 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12357
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lasagne Livike konyhájából
Livike29 20 recept

Édesanyám receptjeként rengetegszer elkészítettem már én is ezt a fajta lasagnet. Minden réteget ízlés szerint lehet variálni. A húsos réteget készítheted más ízesítéssel, más zöldségekkel gazdagíthatod a tésztát. Jó étvágyat!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?