r
Nosalty Logó

Lasagne classico

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Lasagne classico
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 939 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 5638 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 154 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.3 g

Zsír

  • Összesen
    36.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2589.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    834 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    777 mg
  • Nátrium
    749 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    270.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    240 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    825 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4288 micro
  • Lut-zea
    241 micro
Összesen 939 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    350.1 g

Zsír

  • Összesen
    220 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    785 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15539 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    602 mg
  • Kálcium
    5005 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    684 mg
  • Foszfor
    4662 mg
  • Nátrium
    4496 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    524.6 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1621.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1744 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    30 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    147 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    125 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1439 micro
  • Kolin:
    744 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1274 micro
  • α-karotin
    1010 micro
  • β-karotin
    4948 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    1447 micro
Összesen 5638 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    423.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    135 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    701 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 154 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előző nap a paradicsomszószt elkészíthetjük: a paradicsomok tetejét bevagdossuk, forró vízbe dobjuk kb. 30 másodpercre, utána könnyedén megszabadítjuk a héjuktól. Majd kimagozzuk és daraboljuk. Kevés olívaolajat felhevítünk a serpenyőben, beletesszük a paradicsomdarabokat, a babérlevelet, és a rozmaringágat. 60 percen keresztül alacsony tűzön rotyogtatjuk. Miután kihűl, hűtőbe tesszük, és örülhetünk, amikor a lasagne készítésének napján ennyivel könnyebb dolgunk van.
  2. Másnap a darált marhahúst vastag falú serpenyőben kevés olajon megpirítjuk, majd a paradicsomszósszal összefőzzük.
  3. A fehérmártást a következőképpen készítjük: a tejet, a vöröshagymát, a petrezselymet, a szerecsendiót és a borsszemeket lassú tűzön felforraljuk, majd leszűrjük. Közben egy másik edényben felolvasztjuk a vajat és hozzáadagoljuk a lisztet. A leszűrt tejet kis adagonként hozzákeverjük, folyamatosan kevergetve gyöngyöztetjük, míg jól besűrűsödik. A végén a parmezán felét hozzákeverjük.
  4. A nyers tészta-tkinyújtjuk, kb. 10 x 20 centis lapokra vágjuk. A tésztacsíkokat forrósós vízben kifőzzük (ahogy vesszük ki a vízből a kész lasagne lapokat, egymás mellé tiszta konyharuhára helyezzük őket).
  5. Kivajazunk egy jókora tepsit, és elkezdjük rétegezni a hozzávalókat: tésztalapokra paradicsomos darált hús kerül, erre jön a fehérmártás és a parmezán. És így tovább. A lasagne tetejére hagyni kell a fehérmártásból és a parmezánból, ugyanis a legfelső tésztalapokat már csak ezek borítják.
  6. 220ºC-ra (légkeveréses üzemmódban) előmelegített sütőben 60 perc alatt aranybarnára sül.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1283
  • Tegnapi nézettség: 24
  • 7 napos nézettség: 214
  • Össznézettség: 302209
  • Feltöltés dátuma: 2007. november 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Konyhai ténykedésem eddigi legnagyobb dicséretét zsebeltem be minap: „hihetetlen, hogy földi halandó képes ennyire finomat készíteni.”- így szólt a vacsoravendégünk…

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek